Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 25.6.-29.6.2013

Bruntál - Dopravní nehody a kontroly podnapilých řidičů na Bruntálsku a další...(21 případů) 

 

Odcizení nafty z pracovních strojů na katastru obce Dětřichov nad Bystřicí

V přesně neustanovené době od 16:00 hod. dne 24.06.2013 do 07:00 hod. dne 25.06.2013 neznámý pachatel spáchal na polní cestě na katastru obce Dětřichov nad Bystřicí přečin „Krádež“ tím, že po odstranění víček palivových nádrží odcizil ze zde odstaveného bagru, z vedle zaparkovaného pracovního válce a z dalšího pracovního stroje celkem 289 litrů motorové nafty v hodnotě 10.115,- Kč, ke škodě soukromé společnosti z Bruntálu. Dále ve stejné době a na stejném místě odcizil po odstranění víčka palivové nádrže u zde odstaveného nakládacího traktoru 80 litrů motorové nafty v hodnotě 2.800,- Kč, ke škodě soukromé firmy z Bruntálu. Na zařízení škoda způsobena nebyla, celková hmotná škoda tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 12.915,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Odcizení jízdních kol z bytového domu na ulici Nádražní v Městě Albrechticích

V blíže neupřesněné době od 19:00 hod. dne 24.05.2013 do 07:15 hod. dne 25.06.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Nádražní v Městě Albrechticích přečin „Krádež“ tím, že ze suterénu tohoto domu odcizil neuzamčené jízdní kolo značky Superior zelené barvy a rovněž nezajištěné dámské jízdní kolo značky Favorit černostříbrné barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1973 z Města Albrechtic způsobena celková škoda ve výši 7.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Městě Albrechticích.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu u obce Valšov

Dne 25.06.2013 v době kolem 19:50 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala za obcí Valšov řidiče osobního motorového vozidla, a to muže ročníku narození 1977 z Ostravy. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,07 promile a 1,09 promile alkoholu v dechu. Šestatřicetiletý řidič předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, na výzvu ze strany zakročujících policistů se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odbeřem biologického materiálu (krve) v Nemocnici Bruntál, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Zeyerové v Bruntále

Dne 25.06.2013 v době kolem 23:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Zeyerové v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia combi, a to muže ročníku narození 1977 z Bruntálu. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,64 promile a 0,57 promile alkoholu v dechu. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se šestatřicetiletý řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odbeřem biologického materiálu (krve) v Nemocnici Bruntál, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu u obce Bohušov

Dne 26.06.2013 v době kolem 00:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích stavěla a kontrolovala u obce Bohušov řidiče osobního motorového vozidla značky Daewoo Lanos, a to muže ročníku narození 1986 z Polska. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,39 promile, 0,32 a 0,3 promile alkoholu v dechu. Sedmadvacetiletému řidiči zakročující policisté na místě zakázali další řízení automobilu a vše je předmětem dalšího šetření.


Čtyřicetiletý muž z Krnova fyzicky napadl v krnovské restauraci jiného muže

Dne 26.06.2013 v době kolem 01:30 hod. v restauraci na ulici Nádražní v Krnově muž ročníku narození 1973 z Krnova po krátké slovní rozepři fyzicky napadl jiného hosta této restaurace, a to muže ročníku narození 1979 z Krnova, kterého udeřil rukou sevřenou v pěst zezadu do hlavy a následně jej kousl do paže ruky, přičemž oba muži upadli na stůl a na zem, kde je od sebe odtrhli ostatní přítomni hosté. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla škoda na majetku a případ je policisty z Obvodního oddělení PČR v Krnově šetřen jako přečin „Výtržnictví“.


Vloupání do rodinného domu na ulici Jiráskové v Městě Albrechticích

V přesně neuvedené době od 19:00 hod. dne 22.06.2013 do 11:00 hod. dne 23.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Jiráskové v Městě Albrechticích přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po otevření pootevřeného okna vnikl do obývacích prostor domu, odkud odcizil mobilní telefon značky Aligator s kreditem, elektrický holící strojek značky Braun černomodré barvy a elektrický holící strojek značky Braun černé barvy, přičemž škoda na zařízení domu nevznikla. Poškozenému muži ročníku narození 1939 z Města Albrechtic tak byla způsobena celková škoda ve výši 3.650,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Městě Albrechticích.

 


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 26.06.2013 ve 22:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Městě Albrechticích zajistila v jednom z bytových domů v obci Vysoká muže ročníku narození 1958 z Bohušova, neboť tento chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,77 promile alkoholu v dechu) hlasitě křičel, nesrozumitelně nadával a vyčítal různé záležitosti svým rodinným příslušníkům. Vzhledem k tomu, že se takto arogantně a agresivně choval i před přivolanými policisty, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku a jako přestupek proti občanskému soužití.


Krádeže osobního automobilu z areálu autoservisu na ulici Pěší v Bruntále

V noční době od 20:00 hod. dne 26.06.2013 do 07:30 hod. dne 27.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Pěší v Bruntále přečin „Krádež“ tím, že po poškození drátěného oplocení se škodou ve výši 2.000,- Kč vstoupil do areálu místního autoservisu, kdy z tohoto areálu vytlačil neuzamčené avšak nepojízdné osobní motorové vozidlo značky Nissan Primera v hodnotě 170.000,- Kč, které poté zanechal poblíž místa činu, a to na bývalém vojenském cvičišti, kdy automobil byl následně vrácen zpět nepoškozen majiteli. Případ nadále šetří policisté z Obvodního oddělení PČR Bruntál.


Odcizení pneumatiky z návěsu automobilu na neznámém místě mezi Bruntálem a Břidličnou

V blíže nezjištěné době od 18:00 hod. dne 26.06.2013 do 19:15 hod. dne 27.06.2013 neznámý pachatel spáchal na silnici mezi Bruntálem a Břidličnou přečin „Krádež“ tím, že na přesně neuvedeném místě odcizil z nákladního motorového vozidla značky Scania s návěsem rezervní kolo značky Continental o rozměrech 385/55 19,5" v hodnotě 20.000,- Kč, ke škodě soukromé společnosti z Bruntálu. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Bruntálští policisté šetří dopravní nehodu u obce Brantice

Dne 27.06.2013 v době kolem 21:30 hod. došlo na silnici mezi obcemi Brantice a Krasov k dopravní nehodě osobního motorového vozidla značky Mitsubischi, kdy doposud neustanovený řidič tohoto vozu nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou, najel pravým předním kolem na pravý okraj komunikace a na travnatou plochu, kde dostal smyk, následně přejel do levé poloviny silnice a levým zadním bokem automobilu narazil do stromu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50.000,- Kč. Šetření na místě dopravní nehody provedli policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, kdy u havarovaného automobilu se nacházel muž ročníku narození 1972 z Krnova, který uvedl, že v době dopravní nehody vozidlo neřídil, byl ale spolucestujícím na předním sedadle, přičemž zranění neutrpěl. Dále sdělil, že jeho automobil řídila jistá žena, u níž odmítl sdělit její totožnost, kdy pouze uvedl, že ani tato žena žádné zranění neutrpěla a bezprostředně po dopravní nehodě odešla neznámo kam. Z tohoto důvodu byl na místo přivolán i bruntálský policejní psovod se služebním psem, kdy žádná jiná osoba nebyla v okolí nalezena. Následně bylo u výše jmenovaného muže provedeno odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 2,1 promile, 2,15 promile a 2,16 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy se zjišťuje, kdo v době dopravní nehody automobil řídil.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu na ulici Dukelské v Bruntále

Dne 28.06.2013 v době kolem 05:20 hod. řídil muž ročníku narození 1992 z Heřmanovic osobní moorové vozidlo značky Škoda Fábia, a to po ulici Dukelské v Bruntále, kdy při průjezdu pravotočivou zatáčkou se nedostatečně věnoval řízení, přičemž přehlédl při pravém okraji umístěnou přenosnou dopravní značku, do které automobilem najel a tím ji poškodil. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u jednadvacetiletého řidiče negativně, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11.000,- Kč.


Odcizení nafty z areálu společnosti v obci Razová

V blíže neustanovené době od 07:30 hod. dne 27.06.2013 do 07:30 hod. dne 28.06.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Razová přečin „Krádež“ tím, že vstoupil do nezajištěného objektu bývalého statku, kdy po odstranění visacího zámku z tankovací pistole odcizil ze stojanu na PHM celkem 365 litrů motorové nafty, čímž byla poškozené společnosti Agrofarma v. o. s. Razová způsobena celková škoda ve výši 10.705,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Rusín

Dne 28.06.2013 v 07:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1962 z Prahy, že před chvíli nalezl při výkopových pracích v areálu soukromého zemědělce v obci Rusín nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení v Městě Albrechticích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 120 mm.


Vloupání do řadových garáží na ulici Okružní v Rýmařově

V přesně nezjištěné době ode dne 19.06.2013 do 28.06.2013 neznámý pachatel spáchal v garážovišti na ulici Okružní v Rýmařově přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení vrat u jedné z řadových garáží vnikl dovnitř, odkud odcizil autorádio značky JVC v hodnotě 500,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 500,- Kč, vše ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1970 z Rýmařova. Dále ve stejné době a na stejném místě vypáčil vrata vedlejší garáže, z prostoru garáže nic neodcizil, poškozené ženě ročníku narození 1974 z Rýmařova však byla na zařízení způsobena škoda ve výši 500,- Kč. Celková škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.500,- Kč a případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi Krnovem a obcí Zátor

Dne 28.06.2013 v době kolem 22:20 hod. řídil muž ročníku narození 1956 z Orlové, okres Karviná osobní motorové vozidlo značky Volvo V70, kdy po vedlejší pozemní komunikaci přijížděl ke křižovatce mezi Krnovem a obcí Zátor, přičemž nerespektoval svislou dopravní značku „STOP“ a nedal přednost v jízdě osobnímu motorovému vozidlu značky Peugeot 406, jenž řídil muž ročníku narození 1981 z Bruntálu a který jel po hlavní silnici. V prostoru křižovatky tak došlo ke střetu obou automobilů, kdy vozidlo Peugeot vyjelo po nárazu do levého silničního příkopu a vůz Volvo se otočil okolo své osy a zůstal stát v levém jízdním pruhu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 160.000,- Kč. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou řidičů negativně, prvně jmenovaný muž zraněn nebyl, řidič automobilu Peugeot 406 utrpěl lehké zranění, a to poranění v obličeji s dosud neupřesněnou dobou léčení, kdy byl z místa dopravní nehody převezen sanitním vozidlem RZP k lékařskému ošetření do nemocnice v Krnově. Vše je nadále v šetření.


Vloupání do objektu pohřební služby na ulici Náměstí Míru v Rýmařově

V přesně neuvedené době od 17:00 hod. dne 28.06.2013 do 06:15 hod. dne 29.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Náměstí Míru v Rýmařově přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku mříží a po otevření dveří vnikl do objektu místní pohřební služby, odkud odcizil pokladnu v hodnotě 10.000,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti v mincích ve výši 1.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 100,- Kč. Celková škoda tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Poškození osobních automobilů na ulici Na Nábřeží v Bruntále

V blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 28.06.2013 do 08:00 hod. dne 29.06.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Nábřeží v Bruntále přečin „Poškození cizí věci“ tím, že :
1) poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky VW Polo Classic, kdy do laku karosérie vytvořil různé rýhy, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1966 z Bruntálu škodu ve výši 10.000,- Kč
2) poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Nissan Almera, kdy rovněž do karosérie vozu vytvořil různé rýhy, čímž způsobil poškozené ženě ročníku narození 1988 z Bruntálu škodu ve výši 8.000,- Kč.
Celková škoda tak činí 18.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Kontrola podnapilého řidiče motocyklu mezi obcemi Úvalno a Býkov

Dne 29.06.2013 v 09:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Krnově stavěla a kontrolovala mezi obcemi Úvalno a Býkov řidiče motocyklu značky Babetta, a to muže ročníku narození 1957 z Úvalna. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager byly shora uvedenému muži naměřeny hodnoty 0,44 promile a 0,45 promile alkoholu v dechu. Šestapadesátiletý motocyklista s naměřenými hodnotami souhlasil, řidičský průkaz mu odebrán nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehoda motocyklisty na ulici Brantické v Krnově

Dne 29.06.2013 v době kolem 06:45 hod. řídil muž ročníku narození 1976 z Krnova po ulici Brantické v Krnově motocykl značky Simson, kdy předjížděl dosud nezjištěného řidiče traktoru s vlečkou, který podle dosavadního šetření měl objížděl u pravého okraje zaparkované osobní motorové vozidlo značky Renault Kangoo, a to pravděpodobně bez zapnutého ukazatele směru jízdy vlevo. Motocyklista v době předjíždění se snažil střetu s neznámým traktorem zabránit, vyjel na levý okraj pozemní komunikace, sjel do příkopu a předním kolem narazil do betonového mostku. Ke střetu motorových vozidel nedošlo. Neznámý řidič traktoru pokračoval v jízdě, aniž by na místě zastavil. Motocyklista byl následně převezen k lékařskému ošetření do nemocnice v Krnově, kdy u něj bylo zjištěno poranění pravé paty nohy a odřeniny na rukou s jeho hospitalizací a s doposud neustanovenou dobou léčení. Na motocyklu vznikla hmotná škoda ve výši 5.000,- Kč, na betonovém mostku škoda nevznikla. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u motocyklisty negativně, u řidiče traktoru provedena nebyla. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, kteří žádají případné svědky dopravní nehody, nechť se přihlásí se svým svědectvím na telefonní číslo 974731250 a rovněž žádají neznámého řidiče traktoru, aby podal k celé záležitosti vysvětlení, které je nutné pro řádné zadokumentování celého průběhu dopravní nehody.


Pokus vloupání do automatů na nápoje a cukrovinky v budově bruntálské nemocnice

V době mezi 10:30 hod. a 16:45 hod. dne 29.06.2013 neznámý pachatel spáchal v přízemí hlavní budovy Podhorské nemocnice na ulici Nádražní v Bruntále přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že se pokusil vypáčit nápojový a cukrovinkový automat, což se mu nepodařilo, do automatů nevnikl, nic z nich neodcizil, poškozené soukromé společnosti z Prahy však na zařízení způsobil škodu ve výši nejméně 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem