Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 23.8.-24.8.2013

Bruntál - Odcizení nafty z pracovních strojů ve Svobodných Heřmanicích a další...(9 případů) 

 

Odcizení nafty z pracovních strojů ve firmě na ulici Nádražní v obci Svobodné Heřmanice

V blíže neustanovené době od 12:00 hod. dne 20.8.2013 do 12:00 hod. dne 23.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Nádražní v obci Svobodné Heřmanice přečin „Krádež“ tím, že po rozpletení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu soukromé zemědělské firmy, kdy z neuzamčené palivové nádrže zde odstaveného zemědělského stroje odcizil 550 litrů motorové nafty, čímž vnikla poškozené společnosti z Kobeřic, okres Opava škoda ve výši 15.895,- Kč. Dále z neuzamčené palivové nádrže zde zaparkovaného zemědělského stroje odcizil 300 litrů motorové nafty, čímž způsobil poškozené soukromé firmě ze Svobodných Heřmanic škodu ve výši 8.670,- Kč. Ve stejné době a na stejném místě rovněž odcizil z neuzamčené nádrže zemědělského stroje poškozeného muže ročníku narození 1976 ze Slovenska 450 litrů motorové nafty v hodnotě 13.005,- Kč. Škoda na zařízení oplocení objektu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Kontrola řidiče osobního vozidla pod vlivem návykových látek na ulici Uhlířské v Bruntále

Dne 23.8.2013 v době kolem 17:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Uhlířské v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla značky Fiat Brava, a to muže ročníku narození 1991 z Bruntálu. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Dräger s negativním výsledkem, test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykové látky Amphetamin a Cannabis. Po poučení byl dvaadvacetiletý řidič následně vyzván ze strany zakročujících policistů k lékařskému a toxikologickému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči), což bezdůvodně odmítl. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Případ krádeže plechových panelů v objektu Marburg v Bruntále objasněn

Dne 23.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1994 z Bruntálu, neboť tento v polovině měsíce července letošního roku vstoupil na volně přístupný pozemek bývalého objektu s názvem Marburg na ulici Třída Práce v Bruntále, odkud odcizil plechové sendvičové panely o hmotnosti 210 kg sloužící k výstavbě haly, které následně odevzdal ve Sběrně druhotných surovin, čímž poškozené společnosti způsobil škodu ve výši 6.058,- Kč. Případ objasnili bruntálští policisté ve spolupráci s bruntálskými kriminalisty za základě místní a osobní znalosti prostředí a dané problematiky této majetkové trestné činnosti.


Vloupání do budovy v areálu fotbalového hřiště v obci Zátor

V noční době od 21:30 hod. dne 22.8.2013 do 06:15 hod. dne 23.8.2013 neznámý pachatel spáchal v areálu fotbalového hřiště v obci Zátor přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří a po vypáčení těchto dveří vnikl do budovy fotbalového klubu, kde postupně rozbil skleněné výplně tří uzamčených dveří do místností rozhodčího, klubovny a skladu dresů, které prohledal, nic zde neodcizil, na zařízení však způsobil celkovou škodu ve výši 3.060,- Kč, vše ke škodě organizaci Sportovní klub SK Zátor. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení motorové pily z nezajištěné garáže u rodinného domu v obci Brantice

V noční době od 20:00 hod. dne 23.8.2013 do 05:00 hod. dne 24.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Brantice přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z nezajištěné garáže odcizil motorovou pilu značky Husqvarna, čímž poškozenému muži ročníku narození 1941 z Brantic způsobil škodu ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení solárního panelu a zahradního nábytku od rekreační chaty v obci Křišťanovice

V blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 11.8.2013 do 15:00 hod. dne 16.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Křišťanovice přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na pozemek jedné z rekreačních chat, kdy z boční strany venkovní zdi této chaty demontoval a odcizil solární panel s vypínačem sloužící k odvětrávání vnitřních prostor chaty v hodnotě 17.000,- Kč a z pozemku odcizil zahradní kovový nábytek šedé barvy (stůl a 5 židlí) v hodnotě 8.000,- Kč a zahradní kovová kolečka v hodnotě 1.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 200,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1958 z Ostravy tak byla způsobena celková škoda ve výši 26.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Třicetiletý muž z Břidličné neoprávněně vstoupil do bytu na ulici Dukelské v Rýmařově

Dne 24.8.2013 v době kolem 19:00 hod. muž ročníku narození 1983 z Břidličné přišel k bytu své bývalé přítelkyně (ženy ročníku narození 1994 z Rýmařova) na ulici Dukelské v Rýmařově, zazvonil na zvonek a když žena dveře bytu pootevřela, shora uvedený muž jí strčil nohu do dveří, aby dveře nemohla zavřít, následně do dveří strčil i ruku a poškozenou přetlačil dveřmi do bytu, kde ji uchopil pod krkem a zakryl jí rukou ústa, aby nevolala o pomoc. V tu chvíli přišel do bytu otec poškozené ženy, a to muž ročníku narození 1955 z Rýmařova, který zabránil dalšímu napadání své devatenáctileté dcery. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nebyla způsobena žádná škoda na majetku a případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově, přičemž třicetiletý muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Porušování domovní svobody“.


Kontrola řidiče osobního automobilu na ulici Jesenické ve Vrbně pod Pradědem

Dne 24.8.2013 v době kolem 20:40 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem stavěla a kontrolovala na ulici Jesenické ve Vrbně pod Pradědem řidiče osobního motorového vozidla značky Renault Megane, a to muže ročníku narození 1987 z Vrbna pod Pradědem. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u tohoto muže negativně, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle vyzněl pozitivně na návykovou látku Amphetamin. Po poučení ze strany zakročujících policistů byl šestadvacetiletý řidič vyzván k lékařskému a toxikologickému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), což bezdůvodně odmítl. Řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Rýmařovské v Bruntále

Dne 24.8.2013 v době kolem 23:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Rýmařovské v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla značky Peugeot 205, a to muže ročníku narození 1967 z Bruntálu. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byla naměřena hodnota 0,86 promile, 1,09 promile a 1,02 promile alkoholu v dechu. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se následně tento muž podrobil i lékařskému a toxikologickému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) v Podhorské nemocnici v Bruntále. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjitěno, že shora jmenovaný pětačtyřicetiletý muž je v současné době neřidič, poněvadž má rozhodnutím Okresního soudu v Bruntále a rozhodnutím Okresního soudu v Opavě vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do roku 2028. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem je tento muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“ a přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany bruntálských policistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem