Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 18.8.-19.8.2013

Bruntál - Vloupání do motorových vozidel v Bruntále a další...(16 případů) 

 

Vloupání do osobních automobilů na ulicích Zeyerové a Pionýrské v Bruntále

V blíže neustanovené době od 12:00 hod. dne 17.8.2013 do 07:45 hod. dne 18.8.2013 neznámý pachatel spáchal v Bruntále přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že na parkovišti supermarketu Lidl na ulici Zeyerové vnikl po vypáčení dveří a po rozbití okna do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Peugeot 206, ze kterého odcizil ovládací panel autorádia v hodnotě 1.500,- Kč, přičemž škoda na automobilu činí 4.000,- Kč, vše ke škodě poškozené ženy ročníku narození 1979 z Valšova.
Dále v přesně nezjištěné době od 19:00 hod. dne 16.8.2013 do 16:00 hod. dne 18.8.2013 stejným způsobem vnikl do osobního motorového vozidla značky Opel Corsa, které bylo zaparkováno na ulici Pionýrské, odkud nic neodcizil, poškozené společnosti Business Lease spol. s r.o. Praha však vznikla škoda ve výši 2.000,-Kč. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 7.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Zahoření lesa na katastru obce Bílčice

Dne 18.8.2013 v době mezi 13:00 hod. a 13:40 hod. došlo v lesním porostu na katastru obce Bílčice k požáru lesního porostu o rozloze 4 x 5 metrů, kdy došlo k ohoření hrabanky, několika kmenů a kořenů vzrostlých stromů. Lokalizaci požáru provedli hasiči HZS Bruntál, SDH Dvorce, SDH Moravský Beroun a SDH Horní Benešov. Vyšetřovatel hasičů HZS Bruntál uvedl, že k požáru došlo z dosud přesně nezjištěných příčin, kdy nevyloučil možnost od nedopalku odhozené cigarety ze strany neznámé osoby. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena poškozenou organizací Lesy ČR, Lesní správa Bruntál na částku ve výši 500,- Kč a celou záležitost si převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření vyšetřovatel požárů HZS Bruntál.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi Bruntálem a Valšovem

Dne 18.8.2013 v době kolem 08:30 hod. řídil muž ročníku narození 1994 z Valšova osobní motorové vozidlo značky Peugeot 605, přičemž při jízdě z vedlejší silnice od Moravskoslezského Kočova chtěl na křižovatce odbočit vlevo ve směru k Bruntálu, přičemž oproti dopravní značce „Dej přednost v jízdě“ nedal přednost zleva po hlavní pozemní komunikaci přijíždějícímu osobnímu motorovému vozidlu značky BMW M3, které řídil muž ročníku narození 1989 z Moravskoslezského Kočova, jenž jel ve směru od Bruntálu a křižovatku měl v úmyslu projet rovně k obci Valšov. V prostoru této křižovatky tak došlo ke střetu přední části automobilu BMW s levým zadním bokem vozu Peugeot, po kterém byla obě vozidla odhozena do silničního příkopu. Při tomto došlo i k poškození kovového zábradlí, pod kterým zůstal vůz BMW zaklíněn. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 175.000,- Kč. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucích v osobním automobilu značky BMW, a to ženy ročníku narození 1990 z Horního Benešova a ročníku narození 1990 z Bruntálu, které byly sanitním vozidlem RZS převezeny k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Bruntále, kde byly hospitalizovány na pozorování. Obě ženy utrpěly otřes mozku, pohmožděniny a odřeniny těla s dosud neustanovenou dobou léčení. Dále byl zraněn i výše uvedený řidič osobního automobilu Peugeot, který utrpěl oděrku na hlavě, lékařské vyšetření a ošetření však odmítl. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou řidičů negativně a celá záležitost je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda cyklisty a nezletilého chlapce mezi Pradědem a Kurzovní chatou

Dne 18.8.2013 v době kolem 15:00 hod. jel muž ročníku narození 1955 z Určic na svém jízdním kole značky Giant po místní komunikaci mezi věží Praděd a Kurzovní chatou, přičemž nezletilý chlapec ročníku narození 2007 z Chuchelné, okres Opava podle dostupných svědectví poskakoval u levého okraje této silnice, kdy zakopl o svou vlastní nohu a spadl bezprostředně před projíždějící jízdní kolo. Následně došlo ke střetu mezi chlapcem a jízdním kolem, po kterém cyklista přepadl přes řidítka a dopadl na vozovku. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2.000,- Kč a orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla u cyklisty naměřena hodnota 0,25 promile alkoholu v dechu. Tomuto osmapadesátiletému muži bylo způsobeno lehké zranění, se kterým byl převezen sanitním vozidlem RZS do nemocnice v Bruntále k lékařskému vyšetření a ošetření s dosud neustanovenou dobou léčení a byl u něj proveden odběr krve ke zjištění, zda-li byl v době řízení jízdního kola pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Pětiletý chlapec utrpěl těžké zranění (poranění lebky), kdy byl letecky helikoptérou transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou do Ostravy-Poruby s doposud přesně neurčenou dobou léčení. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi Horním Benešovem a okresem Opava

Dne 18.8.2013 v době kolem 14:35 hod. řídil muž ročníku narození 1978 z Vratimova, okres Ostrava po silnici mezi obcí Horní Benešov a hranicí okresu Opava osobní motorové vozidlo značky Opel Astra, přičemž přehlédl znamení o změně směru jízdy vlevo před sebou ve stejném směru jedoucí řidičky osobního motorového vozidla značky VW Golf, a to ženy ročníku narození 1971 z Ostravy, která chtěla na křižovatce odbočit vlevo k obci Sosnová a začal ji předjíždět. Když si shora uvedený řidič uvědomil, že před ním jedoucí automobil odbočuje, tak strhl řízení zpět vpravo, přesto již nedokázal střetu mezi levým předním rohem vozidla Opel se zadní části vozu VW Golf zabránit. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 111.000,- Kč, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně. Případ je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda podnapilého cyklisty mezi Ovčárnou a Hvězdou

Dne 18.8.2013 v době kolem 17:45 hod. jel muž ročníku narození 1984 z Liberce na svém jízdním kole značky Author Action v úseku mezi Ovčárnou a Hvězdou, přičemž nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a po projetí mírné levotočivé zatáčky v klesání nezvládl řízení jízdního kola a přepadl přes řidítka na komunikaci. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.000,- Kč a cyklista utrpěl zranění lehčího charakteru (odřeniny na obličeji a na rukou) s dosud přesně neurčenou dobou léčení, kdy byl převezen sanitním vozidlem RZS do nemocnice v Bruntále k lékařskému vyšetření a ošetření. Zde mu byl odebrán i vzorek biologického materiálu (krve) ke zjištění, zda-li při jízdě na jízdním kole nebyl ovlivněn alkoholickými nápoji nebo jinými omamnými a psychotropními látkami či jedy, protože orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 0,30 promile alkoholu v jeho dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Vloupání do osobních automobilů na ulici Rýmařovské v Bruntále

V době kolem 23:15 hod. dne 18.8.2013 neznámý pachatel spáchal na parkovišti u fotbalového stadiónu Slavoj na ulici Rýmařovské v Bruntále přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po vypáčení dveří se škodou ve výši 25.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Chevrolet Aveo, ze kterého odcizil pořádač na CD nosiče s 12 kusy CD nosičů v hodnotě 1.500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1979 z Bruntálu. Dále ve stejné době a na stejném místě po vypáčení dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Peugeot M49, které prohledal, nic z něj neodcizil, poškozené soukromé firmě z Bruntálu tak na zařízení vznikla škoda ve výši 1.500,- Kč. Rovněž se stejným způsobem vloupal do vedle odstaveného osobního motorového vozidla značky Jeep Cherokee, odkud nic neodcizil, poškozenému muži ročníku narození 1961 z Bruntálu však na zařízení způsobil škodu ve výši 1.500,- Kč. Celková škoda tak činí 29.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 19.8.2013 v 01:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále zajistila v budově místní ubytovny na ulici U Potoka v Bruntále muže ročníku narození 1984 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu na chodbě ubytovny pokřikoval po dvou přítomných ženách ročníků narození 1974 a 1995 z Opavy, kterým vyhrožoval fyzickým napadením a svým chováním rušil noční klid. Svého protiprávního jednání nezanechal ani před přivolanými policisty, kteří následně rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byla naměřena hodnota 1,9 promile alkoholu v dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití a jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení slunečníku od zábavního centra na ulici Žižkové v Rýmařově

V noční době od 22:00 hod. dne 18.8.2013 do 10:00 hod. dne 19.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Žižkové v Rýmařově přečin „Krádež“ tím, že od zábavního centra Viktorie odcizil slunečník s logem Královský pivovar Krušovice červené barvy o rozměrech 3 x 3 metry, včetně betonového závaží, čímž byla soukromé společnosti z Rýmařova způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Poškození osobního automobilu na ulici U rybníka v Bruntále

V blíže nezjištěné době od 18:00 hod. dne 18.8.2013 do 17:30 hod. dne 19.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici U rybníka v Bruntále přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, kdy do laku celé karosérie způsobil různé rýhy a škrábance, čímž vznikla poškozené ženě ročníku narození 1961 z Bruntálu celková škoda ve výši 30.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do rekreační chaty na katastru obce Malá Morávka

V přesně nezjištěné době ode dne 6.8.2013 do dne 19.8.2013 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Malá Morávka, a to ve vrcholové části Pradědu přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení okenice a po rozbití okna vnikl do rekreační chaty s názvem Finsterlovka, odkud odcizil DVD přehrávač značky Sencor v hodnotě 1.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení chaty činí 2.000,- Kč. Poškozené organizaci TJ Moravia Hlubočky-Mariánské Údolí tak byla způsobena celková škoda ve výši 3.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 19.8.2013 v 17:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích zajistila v obci Holčovice muže ročníku narození 1972 z Ostravy, který v silně podnapilém stavu procházel obcí na veřejně přístupných místech, a to bez kalhot a bez spodního prádla, kdy měl na sobě oblečenou pouze delší košili. Při svém protiprávním jednání a chování neobtěžoval občany ani neprojevoval sexuální sklony. Zakročující policisté mu orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager naměřili hodnotu 3,71 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o umístění výše jmenovaného jednačtyřicetiletého muže na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost je v šetření jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Neoprávněné vniknutí do garáže na pozemku rodinného domu v obci Jindřichov

V blíže neustanovené době od 23:00 hod. dne 18.8.2013 do 18:30 hod. dne 19.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Jindřichov přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z nezajištěné garáže odcizil stan žlutomodré barvy a měděný čtyřžilový prodlužovací kabel ke kotoučové pile o délce 50 metrů, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1962 z Jindřichova způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Vloupání do sklepních boxů v panelovém domě na ulici Uhlířské v Bruntále

V přesně neustanovené době od 16:00 hod. dne 18.8.2013 do 18:30 hod. dne 19.8.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Uhlířské v Bruntále přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil do společných sklepních prostor tohoto domu, kdy po vypáčení petlic s visacími zámky dveří vnikl do 9 sklepních boxů různých majitelů, ze kterých nic neodcizil, na zařízení však způsobil celkovou škodu ve výši 1.200,- Kč. Případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu se zvěří na katastru obce Lomnice

Dne 19.8.2013 v době kolem 20:15 hod. řídil muž ročníku narození 1955 z Bruntálu po silnici v obci Lomnice osobní motorové vozidlo značky Škoda Fábia combi, přičemž z levé silniční příkopy mu bezprostředně do jízdní dráhy vběhl srnec a došlo tak ke střetu mezi levou přední části automobilu a lesní zvěří. Srnec následně odběhl k objektu mateřské školky, kde zůstal ležet na chodníku a skonal. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u řidiče negativně, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč a uhynulý srnec byl na místě předán přivolanému hospodáři Mysliveckého sdružení Výšina.


Dvacetiletý muž z Bruntálu odcizil v lesním porostu na katastru obce Kunov dřevní hmotu

Dne 19.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1993 z Bruntálu, neboť tento v polovině měsíce července letošního roku odcizil v lesním porostu mezi obcemi Široká Niva a Kunov 6 kusů vzrostlých stromů (5 smrků a 1 borovici) v celkové hodnotě 8.420,- Kč, ke škodě poškozené organizaci Lesy ČR Bruntál.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem