Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 15.8.-17.8.2013

Bruntál - Kontroly podnapilých řidičů vozidel a dopravní nehody na Bruntálsku a další...(25 případů) 

 

Dva muži fyzicky napadli poškozeného u hlavního nádraží ČD v Krnově

Muž ročníku narození 1969 z Krnova a muž ročníku narození 1981 z Karlovy Studánky v době kolem 21:00 hod. dne 11.8.2013 pod viaduktem u areálu hlavního nádraží ČD na ulici Revoluční v Krnově fyzicky napadli zde procházejícího poškozeného muže ročníku narození 1982 z Krnova, kterého prvně jmenovaný muž udeřil pěstí do obličeje, načež napadený upadl na zem a poté oba muži společně do něj kopali, a to do celého těla. Následně starší z pachatelů řekl mladšímu z nich, aby vzal poškozenému batoh, který ležel vedle něho, kdy z tohoto batohu vytáhli a na místě činu odhodili 4 kusy čínských polévek s tím, že je nechtějí, další obsah batohu (dvoulitrovou láhev bílého vína, kovové nůžky na nehty, plastový zapalovač) i batoh si ponechali, čímž poškozenému muži způsobili celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 415,- Kč. Fyzickým napadením mu způsobili zranění (otevřenou ránu očního víčka, tržnou ránu nad obočím, drobné oděrky a hematomy v oblasti břicha a obličeje), což si vyžádalo jeho lékařské ošetření na chirurgické ambulanci nemocnice v Krnově s doposud neustanovenou dobou léčení.
Dále výše jmenovaný třiačtyřicetiletý muž z Krnova sám v době kolem 19:30 hod. dne 12.8.2013 před prodejnou Roxana na ulici Náměstí Hrdinů v Krnově opětovně bezdůvodně fyzicky napadl shora uvedeného poškozeného jednatřicetiletého muže z Krnova, kdy jej udeřil pěstí do obličeje a dále jej několikrát udeřil dlaní do těla se slovy : „pokud pujdeš na benga, tak uvidíš“, což v poškozeném vyvolalo důvodnou obavu, že pokud případy napadení a krádeže věcí nahlásí policistům, tak bude opět napaden. Při tomto fyzickém napadením utrpěl poškozený muž zranění (bolesti hlavy s mžitky před očima), které si vyžádalo lékařské ošetření na chirurgické ambulanci krnovské nemocnice. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení osobního automobilu na parkovišti u ČD na ulici Bruntálské v Krnově

V noční době od 22:15 hod. dne 14.8.2013 do 02:00 hod. dne 15.8.2013 neznámý pachatel spáchal na parkovišti u Depa kolejových vozidel ČD na ulici Bruntálské v Krnově přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky VW Golf tmavě modré barvy, registrační značky 6T6 1642, čímž poškozenému muži ročníku narození 1991 z Jakartovic, okres Opava způsobil celkovou škodu ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Podvodné jednání a získání financí na výherních automatech v hernách v Bruntále

V noční době od 20:00 hod. dne 14.8.2013 do 06:30 hod. dne 15.8.2013 neznámý pachatel spáchal v prostorách herny Monaco na ulici Jesenické v Bruntále přečin „Podvod“ tím, že využil nepozornosti obsluhy provozovny, kdy se do tří výherních automatů elektronicky napojil, zmanipuloval tak číselník vhozených a vyhraných peněz a poté po obsluze herny požadoval vyplacení načteného finančního obnosu jako výhry ve výši 11.730,- Kč, kdy tuto finanční částku podvodným způsobem opravdu získal. Dále ve stejné době přešel do provozovny herny Broadway na ulici Zámecké v Bruntále, kde stejným způsobem získal ze dvou výherních automatů finanční částku na hotovosti ve výši 58.100,- Kč. Poškozeným společnostem z Brna a z Frýdku-Místku tak byla způsobena celková škoda ve výši 69.830,- Kč a případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do kůlny u rodinného domu v obci Světlá Hora, část Suchá Rudná

V blíže neustanovené době od 20:30 hod. dne 14.8.2013 do 14:30 hod. dne 15.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Světlá Hora, část Suchá Rudná přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po odstranění petlice s visacím zámkem dveří vnikl do přilehlé kůlny, odkud odcizil 2 prázdné 10 kg láhve na propanbutan a plynový sporák značky Mora, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1943 z Bruntálu způsobena celková škoda ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Zatajení nálezu notebooku na ulici Mikulášské v Krnově

Dne 12.8.2013 v době mezi 22:20 hod. a 22:35 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Mikulášské v Krnově přečin „Zatajení věci“ tím, že využil skutečnosti, kdy si poškozený muž ročníku narození 1990 z Krnova při čekání na taxík odložil svůj notebook značky Apple typu MacBook Pro v hodnotě 20.000,- Kč v černém látkovém obalu v hodnotě 300,- Kč na plechovou skříňku před jedním z domů, přičemž po příjezdu taxíku na odložený notebook zapomněl, nasedl do taxíku, odejel na ulici Petrovickou do Krnova a jakmile zjistil, že notebook na shora uvedeném místě zapoměl, tak se tam taxíkem ihned vrátil, jenže jeho volně odložený notebook již zde nebyl. Výše uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 20.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení zahradního nábytku z terasy rodinného domu v obci Horní Město, část Dobřečov

V přesně nezjištěné době od 16:00 hod. dne 14.8.2013 do 09:00 hod. dne 15.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Horní Město, část Dobřečov přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z volně přístupné terasy odcizil 5 kusů zahradního nábytku (2 lavice, 2 židle a stůl) z dřevěného masívu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1953 z Rýmařova způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Vloupání do zahradní kůlny v obci Holčovice, část Dlouhá Ves

V blíže nezjištěné době ode dne 10.8.2013 do dne 15.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Holčovice, část Dlouhá Ves přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek rekreační chaty poškozeného muže ročníku narození 1942 z Opavy-Kateřinek, kdy po vypáčení dveří vnikl do přilehlé kůlny na nářadí, odkud odcizil elektrický hoblík černomodré barvy, elektrickou přímočarou pilu hnědočervené barvy, elektrickou ruční kotoučovou pilu tmavé barvy, motorovou pilu značky Husqvarna s lištou o délce 60 cm, elektrickou svářečku bez kabelů červené barvy, 2 kusy propanbutanových láhví o hmotnosti 30 kg plynu zelené barvy a 3 kusy kombinovaných kleští žlutočervené barvy, vše v celkové hodnotě 18.690,- Kč, přičemž škoda na zařízení kůlny nevznikla. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Zatajení nálezu psa v obci Oborná

V době mezi 18:00 hod. a 18:15 hod. dne 13.8.2013 se neznámý pachatel mohl v obci Oborná dopustit přečinu „Nálezu věci“ tím, že si přivlastnil čtyřměsíční fenku rasy německého loveckého teriéra (jagdteriéra) s PP, vytetované číslo 20236, barva srsti černá s pálením, slyšící na jméno Fogy, která se v uvedené době a na uvedeném místě zaběhla jejímu majiteli, poškozenému muži ročníku narození 1968 z Oborné, kterému tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 7.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi obcemi Dvorce a Moravský Beroun

Dne 15.8.2013 v době kolem 15:15 hod. došlo na silnici mezi obcemi Dvorce a Moravský Beroun k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, kdy muž ročníku narození 1955 z Budišova nad Budišovkou, okres Opava řídil osobní motorové vozidlo značky Škoda Favorit, kdy při odbočování z hlavní pozemní komunikace vlevo k čerpací stanici nedal přednost v jízdě protijedoucímu osobnímu motorovému vozidlu značky Nissan Primera. Došlo tak ke střetu přední části vozidla Nissan s pravým bokem vozu Škoda, přičemž automobil Škoda byl odhozen vlevo mimo vozovku a vůz Nissan vjel na účelovou komunikaci k čerpací stanici. Celková hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na finanční částku ve výši 25.000,- Kč a orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně. Při střetu vozidel byly zraněny spolucestující v osobním automobilu značky Škoda Favorit, a to ženy ročníku narození 1954 a 1989 z Budišova nad Budišovkou, jenž utrpěly lehké zranění s doposud nezjištěnou dobou léčení a z místa byly převezeny sanitním vozidlem RZS k lékařskému vyšetření a ošetření do bruntálské nemocnice. Případ je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda neznámého řidiče nezjištěného vozidla s oplocením domu v obci Úvalno

V době mezi 12:00 hod. a 18:00 hod. dne 15.8.2013 došlo v obci Úvalno k dopravní nehodě mezi dosud nezjištěným motorovým vozidlem, které řídil dosud neznámý řidič a pevnou překážkou, a to oplocením rodinného domu poškozeného muže ročníku narození 1944 z Úvalna. K dopravní nehodě s největší pravděpodobností došlo tak, že dosud nezjištěný řidič s neznámým vozidlem z blíže neustanovených příčin při jízdě po přímém úseku komunikace vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do oplocení rodinného domu a poté z místa dopravní nehody odejel neznámo kam, aniž by celou záležitost oznámil policistům Policie ČR. Hmotná škoda na oplocení rodinného domu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2.000,- Kč a případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Případ loupežného přepadení na ulici Pěší v Bruntále objasněn

Dne 8.7.2013 v době kolem 22:00 hod. před jedním z bytových domů na ulici Pěší v Bruntále oslovili 3 neznámí mladíci kolemjdoucího muže ročníku narození 1966 z Bruntálu s tím, zda-li nemá cigarety a když odpověděl, že cigarety nemá, tak jej dva z mladíků uchopili za ruce a třetí z nich mu vytrhl igelitovou tašku s jídlem. Dále po něm požadovali mobilní telefon a peněženku, a když poškozený řekl, že v ní nic nemá, že jim svou peněženku klidně ukáže, tak mu mladíci uvolnili ruce a pustili jej, přičemž poškozený využil této příležitosti a dal se na útěk. Mladíci jej ještě chvíli pronásledovali, přitom mu vyhrožovali zabitím, ale již jej nedostihli. Odcizením tašky s jídlem byla poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 100,- Kč, kdy k jeho zranění nedošlo. Případ šetřili policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále a bruntálští kriminalisté, kteří jako pachatele shora uvedené zvlášť závažné trestné činnosti majetkového charakteru ustanovili muže ročníku narození 1994 z Moravských Málkovic, muže ročníku narození 1994 z Křenovic, okres Vyškov a mladistvého šestnáctiletého mladíka ročníku narození 1996 z Bruntálu. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování pro podezření ze zločinu „Loupež“.


Odcizení jízdního kola od objektu dřevěné terasy restaurace na ulici Albrechtické v Krnově

Dne 15.8.2013 v době mezi 21:15 hod. a 22:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Albrechtické v Krnově přečin „Krádež“ tím, že od budovy venkovní dřevěné terasy restaurace Tipsport odcizil zde odstavené neuzamčené pánské horské jízdní kolo značky Focus Ciprus černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1983 z Krnova způsobena celková škoda ve výši 11.300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Třicetiletý muž z Břidličené odcizil železný materiál v Rýmařově, části Ondřejov

Dne 16.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1983 z Břidličné, neboť tento na přelomu měsíců července a srpna letošního roku odcizil od rekreační chaty v obci Rýmařov, část Ondřejov celkem 4 kusy železných nájezdů o váze 100 kg, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1929 z Rýmařova škodu ve výši 1.000,- Kč. Jak bylo dále šetřením zjištěno, tak se u třicetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž byl Okresním soudem v Bruntále z března roku 2011 odsouzen pro přečin „Krádež“ k nepodmíněnému trestu odnětí svoboby v délce 20 měsíců, který vykonal v říjnu roku 2012.


Vloupání do rodinného domu na ulici Kavalcové v Bruntále

V noční době mezi 01:40 hod. a 01:50 hod. dne 16.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Kavalcové v Bruntále přečin „Porušování domovní svobody“, přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělá a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po rozbití skleněné výplně okna dveří se škodou 6.000,- Kč vnikl do tohoto domu, odkud odcizil šperky z bílého kovu (řetízek a přívěšek), náramek z bižuterie, korále, finanční částku na hotovosti 150 Euro a finanční částku na hotovosti 3 000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1956 z Bruntálu tak byla způsobena celková škoda ve výši 15.040,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do rekreační chaty v obci Holčovice, část Dlouhá Ves

V přesně nezjištěné době ode dne 11.8.2013 do dne 16.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Holčovice, část Dlouhá Ves přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vypáčení vrat vnikl do garáže a do samotné rekreační chaty muže ročníku narození 1961 z Ostravy, odkud odcizil motorovou kosu značky MTD, hydraulický zvedák, 2 kusy seker značky Fiskars, motorovou pilu značky Stiga, vertikální štípačku na dřevo a z obytné části domu pak odcizil 2 kusy DVD značky Panasonic (přehrávač a rekordér), domácí kino značky Panasonic, kyvadlové hodiny a sadu sklenic, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 37.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Kontrola podnapilého motocyklisty v obci Staré Město

Dne 16.8.2013 v době kolem 20:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala v obci Staré Město řidiče motocyklu Hanglong 50, a to muže ročníku narození 1990 z Jakartovic, okres Opava. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že tento třiadvacetiletý muž je neřidič, kdy není držitelem řidičského průkazu s žádným řidičským oprávněním a následným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,35 promile a 0,37 promile alkoholu v dechu. Shora jmenovaný motocyklista s naměřenými hodnotami souhlasil, uvedl, že před jízdou vypil jedno pivo a o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal. Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Dívčí Hrad

Dne 16.8.2013 v době kolem 20:10 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále stavěla a kontrolovala v obci Dívčí Hrad řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Subaru Forester, a to muže ročníku narození 1957 z Horní Lhoty, okres Ostrava. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,26 promile a 0,27 promile alkoholu v dechu. Pětapadesátiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, řidičský průkaz mu pro malé naměřené hodnoty zadržen nebyl, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dvaatřicetiletý muž z Osoblahy odcizil kola ze secího stroje v obci Osoblaha

V polovině dubna letošního roku muž ročníku narození 1980 z Osoblahy vstoupil na volně přístupný pozemek zemědělské farmy v obci Osoblaha, kdy ze zde odstaveného secího stroje odcizil dvě kola s disky a s plášti, čímž způsobil poškozené soukromé firmě z Osoblahy celkovou hmotnou škodu ve výši 20.000,- Kč. Případ objasnili v těchto dnech policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích, kteří dne 16.8.2013 sdělili ve zkráceném přípravném řízení shora uvedenému dvaatřicetiletému muži podezření z přečinu „Krádež“.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Družební v Bruntále

Dne 17.8.2013 v době kolem 00:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Družební v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla, a to muže ročníku narození 1981 z Bruntálu. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že tento dvaatřicetiletý muž je neřidič, kdy není držitelem příslušného řidičského průkazu s žádným řidičským oprávněním. Následným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,33 promile a 0,31 promile alkoholu v dechu. Shora jmenovaný řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, uvedl, že před jízdou požil jedno pivo a o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal. Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici SPC v Krnově

Dne 17.8.2013 v době kolem 01:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Krnově stavěla a kontrolovala na ulici SPC v Krnově řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Daewoo Matiz, a to muže ročníku narození 1945 z Krnova. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s hodnotami 2,2 promile a 2,19 promile alkoholu v dechu. Sedmašedesátiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž již nyní je výše jmenovaný muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Dopravní nehoda tří automobilů na ulici Opavské v Krnově

Dne 16.8.2013 v době kolem 19:20 hod. řídil muž ročníku narození 1975 z Opavy dodávkové motorové vozidlo značky Ford Tranzit, kdy se u točny autobusů na ulici Opavské v Krnově řádně nevěnoval řízení vozidla, přehlédl před sebou rozjíždějící se osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia, jenž řídil muž ročníku narození 1978 z Opavy-Kateřinek a předním se rozjíždějící osobní motorové vozidlo značky Škoda Fábia, které řídila žena ročníku narození 1980 z Ostravy. Tyto osobní automobily se rozjížděly v křižovatce se signalizačním zařízením na zelený signál „volno“. Výše uvedený řidič dodávky však již nedokázal střetu zabránit a narazil svou přední části vozu do zadní části vozidla Škoda Felicia, které bylo nárazem odhozeno vpřed a narazilo svou přední části do zadní části automobilu Škoda Fábia. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40.000,- Kč a orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u všech účastníků dopravní nehody negativně. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu mezi Rýmařovem a obcí Stránské

Dne 16.8.2013 v době kolem 21:50 hod. řídil muž ročníku narození 1993 z Rýmařova mezi obcemi Rýmařov a Stránské osobní motorové vozidlo značky Citroen Xantia, přičemž nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu komunikace a při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk, vyjel za pravý okraj komunikace, kde se automobil přetočil a zůstal stát částečně na komunikaci a částečně v silničním příkopu. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u výše jmenovaného řidiče negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč. Vzhledem k tomu, že při prošetřování celé události si řidič stěžoval na bolest hlavy, byl sanitním vozidlem RZS převezen do nemocnice v Krnově s podezřením na otřes mozku. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na ulici Na Pastuši v Městě Albrechticích

Dne 17.8.2013 v 19:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1972 z Města Albrechtic, že před chvíli v lesním porostu za svým domem na ulici Na Pastuši ve Městě Albrechticích našel nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl 5 kg pěchotní munice, 2 kusy různých nápojů a protipancéřový dělostřelecký granát ráže 37 mm.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Nemocniční v obci Dvorce

Dne 17.8.2013 v době kolem 20:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Nemocniční v obci Dvorce řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Seat Toledo, a to muže ročníku narození 1989 z Dvorců. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,20 promile a 1,12 promile alkoholu v dechu. Čtyřiadvacetiletý muž s naměřenými hodnotami souhlasil, následně se však podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na interní ambulanci nemocnice v Bruntále. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že shora uvedený muž je neřidič, poněvadž nevlastní řidičský průkaz pro žádnou z podskupin řidičských oprávnění. Bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a vše je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž již nyní je výše jmenovaný muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu mezi obcemi Nová Pláň a Roudno

Dne 17.8.2013 v době kolem 21:40 hod. řídil muž ročníku narození 1979 z Moravského Berounu, okres Olomouc mezi obcemi Nová Pláň a Roudno osobní motorové vozidlo značky Ford Mondeo, přičemž nezvládl řízení uvedeného vozidla a pravou boční části vozu narazil do svodidel. Při nárazu došlo k proražení pravé přední a zadní pneumatiky automobilu. Řidič však nezastavil a pokračoval v jízdě až do doby, než se z obou pneumatik vypustil vzduch. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 17.000,- Kč. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu přivolaní bruntálští policisté naměřili pozitivní výsledky s hodnotami 2,02 promile a 1,89 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, kdy shora uvedený třiatřicetiletý řidič je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem