Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 11.8.-12.8.2013

Bruntál - Loupežné přepadení muže na ulici Květné v Bruntále a další...(18 případů) 

 

Loupežné přepadení muže na ulici Květné v Bruntále

V brzkých ranních hodinách (mezi 02:00-03:00 hod.) dne 11.8.2013 došlo v prostoru sídliště na ulici Květné v Bruntále k loupežnému přepadení muže ročníku narození 1969 z Prahy, kdy doposud neznámý muž jej povalil na zem a násilím mu z kapsy kalhot vytáhl a takto odcizil černou koženkovou rozkládací peněženku s různými osobními doklady, s doklady k motorovému vozidlu, s jízdenkami na MHD v Praze, s 5 kusy platebních karet a s finanční částkou na hotovosti ve výši 40.000,- Kč. Při tomto útoku si poškozený muž chránil rukou peněženku, kterou měl v zadní kapse kalhot, přičemž došlo k roztržení kapsy i kalhot. Dále mu neznámý pachatel vytrhl z druhé ruky mobilní telefon značky Iphone 4, se kterým praštil o zem a zanechal jej na místě poškozený. Jak bylo dále šetřením ze strany bruntálských policistů a kriminalistů zjištěno, tak neznámá osoba měla údajně křičet na další dva muže, kteří loupeži přihlíželi, se slovy : „už mám tu peněženku“ a poté všichni z místa protiprávního jednání a chování majetkového charakteru utekli neznámo kam. K fyzickému zranění poškozeného muže nedošlo, celkovou hmotnou škodu na majetku však vyčíslil na finanční částku ve výši 60.000,- Kč. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování pro závažnou trestnou činnost, a to pro zločin „Loupež“, přičemž případní svědci celého incidentu, nechť se telefonicky ozvou, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo přímo bruntálským policistům na telefonní číslo 974731651 nebo bruntálským kriminalistům na telefonní číslo 974731320.


Kontrola podnapilé řidičky osobního automobilu na ulici Třída Práce v Bruntále

Dne 11.8.2013 v době kolem 08:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Třída Práce v Bruntále řidičku osobního motorového vozidla značky Fiat Multipla, a to ženu ročníku narození 1962 z Olomouce. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tato žena podrobila odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,29 promile, 0,22 promile a 0,25 promile alkoholu v dechu. Padesátiletá řidička předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznala, s naměřenými hodnotami souhlasila, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádala, řidičský průkaz jí zadržen nebyl vzhledem k nízkým hodnotám naměřeného alkoholu v dechu, bylo jí však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí správního orgánu.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Bruntále

Dne 11.8.2013 v době kolem 09:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Třída Práce v Bruntále řidiče osobního motorového vozidla, a to muže ročníku narození 1988 z Milotic nad Opavou. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Amphetamin. Pětadvacetiletý řidič se na výzvu ze strany zakročujících policistů bezdůvodně odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Svobodné Heřmanice

Dne 11.8.2013 v době kolem 10:30 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále stavěla a kontrolovala na ulici Opavské v obci Svobodné Heřmanice řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1958 ze Svobodných Heřmanic. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,53 promile a 0,54 promile alkoholu v dechu. Pětapadesátiletý řidič předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení peněženky z ruky poškozené ženy na chodbě domu na ulici Pěší v Bruntále

V době kolem 20:10 hod. dne 8.8.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Pěší v Bruntále přečin „Krádež“ tím, že využil situace, kdy poškozená žena ročníku narození 1972 z Bruntálu seděla na schodech chodby domu a přisedl si k ní, přičemž následně jí z ruky vytrhl její peněženku a společně s dalším přítomným, doposud rovněž neustanoveným mužem, z místa svého protiprávního jednání a chování majetkového charakteru utekl neznámo kam. Odcizena tak byla plyšová peněženka v hodnotě 50,- Kč s různými osobními doklady a s finanční částkou na hotovosti 5.300,- Kč. Poškozené ženě zranění způsobeno nebylo, vznikla jí však celková škoda ve výši 5.350,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Poškození osobního automobilu na ulici Dukelské v Rýmařově

V době mezi 11:45 hod. a 13:00 hod. dne 11.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Dukelské v Rýmařově přečin „Poškození cizí věci“ tím, že neznámou látkou polil lak na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle tovární značky Škoda Octávia, kdy poškodil přední nárazník, přední kapotu, pravý přední světlomet, pravý přední blatník, pravé přední dveře a pravé zadní dveře. Poškozenému muži ročníku narození 1984 z Oborné tak byla způsobena celková škoda ve výši 20.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na ulici Petrovické v Krnově

Dne 11.8.2013 v 11:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1976 z Krnova, že před chvíli při práci na poli na ulici Petrovické v Krnově nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 85 mm.


Poškození osobního automobilu na ulici Jesenické v Bruntále

V blíže neustanovené době od 19:00 hod. dne 10.8.2013 do 13:30 hod. dne 11.8.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Jesenické v Bruntále přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, kdy poškrábal lak předních dveří u řidiče a lak zadního nárazníku, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1993 z Bruntálu způsobena celková škoda ve výši 6.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na poli v obci Bohušov

Dne 11.8.2013 v 13:35 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1953 z Osoblahy, že před chvíli při práci na poli poblíž místní pískovny v obci Bohušov nalezl nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu v obci Holčovice

Dne 11.8.2013 v době kolem 18:30 hod. řídil muž ročníku narození 1958 z Mladé Boleslavi v obci Holčovice osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia, a to ve směru od Heřmanovic, kdy podle jeho slov byl oslněn sluncem a v mírně levotočivé zatáčce nezvládl řízení automobilu, vyjel za pravý okraj komunikace, kde přední části vozu narazil do oplocení rodinného domu ženy ročníku narození 1968 z Holčovic, dále do oplocení rodinného domu muže ročníku narození 1969 z Holčovic a poté do směrového sloupku, který nárazem vyvrátil. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30.500,- Kč a orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u řidiče negativně. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění shora uvedeného muže (poranění ruky) s dosud neupřesněnou dobou léčení. Dále byla lehce zraněna žena ročníku narození 1960 z Krnova (pohmoždění krku a zad) a lehce byla zraněna i žena ročníku narození 1970 z Krnova (poranění ruky), kdy doba léčení stanovena nebyla. Zraněn pouze nebyl spolucestující na předním sedadle (nezletilý chlapec ročníku narození 1998 z Krnova). Všechny výše uvedené osoby byly z místa dopravní nehody převezeny sanitním vozidlem RZS na urgentní příjem do nemocnice v Krnově k lékařskému vyšetření a následnému ošetření. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Vloupání do budovy bývalého statku v obci Krasov

V přesně nezjištěné době ode dne 1.8.2013 do dne 11.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Krasov přečin „Krádež“ tím, že vstoupil na zčásti zabezpečený pozemek objektu bývalého Státního statku, kdy volně přístupným stavebním otvorem po vratech vnikl do jedné z budov a po vytlačení zajištěných dveří vešel do místnosti dílny, odkud odcizil elektrocentrálu značky Heron o výkonu napětí 220/380V a elektrické bourací kladivo značky Bosch, vše v hodnotě 48.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé firmy z Václavova u Bruntálu. Ke škodě na zařízení objektu nedošlo a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Sprejerství, poškození železničního vozu v areálu ČD Krnov

Dne 12.8.2013 v době mezi 02:15 hod. a 02:40 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu ČD na ulici Nádražní v Krnově přečin „Poškození cizí věci“ tím, že na jedné z kolejí poškodil zde odstavený železniční motorový vůz, kdy sprejem na něj nastříkal různé obrazce, čímž způsobil poškozené organizaci České dráhy a.s., Depo kolejových vozidel Olomouc škodu v dosud přesně neustanovené výši. Přítomný bruntálský policejní psovod se služebním psem jménem Gaz vypracoval pachovou stopu po osobě tohoto protiprávního jednání a chování, která byla v délce 3 km a vedla po kolejišti směrem k řece Opavici, dále po břehu řeky na ulici Petrovickou a poté kolem fotbalového stadiónu až na ulici Smetanův okruh v Krnově. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení osobního automobilu v obci Staré Heřmínovy

V noční době od 22:30 hod. dne 11.8.2013 do 05:30 hod. dne 12.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Staré Heřmínovy přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že se zmocnil a tudíž odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Seat Altea stříbrné barvy, registrační značky 1T8 2296, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1954 ze Svobodných Heřmanic způsobena celková škoda ve výši 140.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do dílny v areálu firmy Ferrite-Tech v obci Světlá Hora

V blíže neustanovené době od 12:00 hod. dne 11.8.2013 do 12:00 hod. dne 12.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Světlá Hora přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku dveří vnikl do zámečnické dílny v objektu výrobní haly společnosti Ferrite-Tech spol. s r.o., odkud odcizil 5 kusů ložisek k obráběcím strojům, 5 kg odpadové mosazi (odřezky kulatin), mosaznou tyč o délce 1 metr a 5 kusů korunkových frézek a držák frézky, vše v hodnotě 6.900,- Kč, ke škodě shora uvedené společnosti. Dále ze stolu dílny odcizil volně odložený mobilní telefon značky LG 290GS v hodnotě 1.500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1976 ze Světlé Hory. Celková škoda tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 8.400,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Odcizení peněženky z nákupního vozíku v prodejně Hruška na ulici Ruské v Bruntále

Dne 12.8.2013 v době kolem 16:00 hod. neznámý pachatel spáchal v prodejně Hruška na ulici Ruské v Bruntále přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1958 z Meziny a z motocyklové helmy, kterou měl odloženou v nákupním vozíku, kdy tento měl při nákupech ve své bezprostřední blízkosti, mu odcizil jeho peněženku s finanční částkou na hotovosti 150,- Kč, s různými osobními doklady, s doklady k automobilu a s platební kartou. Výše jmenovanému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 250,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Pokus vloupání do rekreační chaty na katastru obce Bílčice, část Májůvka

Dne 12.8.2013 v době kolem 12:00 hod. neznámý pachatel spáchal na katastru obce Bílčice, část Májůvka přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do přilehlé kůlny u jedné z rekreačních chat, kterou prohledal, nic z ní neodcizil, následně po odstranění zámku mříže a po vypáčení dveří vnikl do další kůlny, která je součástí chaty, jenže jej vyrušil bezpečnostní alarm a z místa svého protiprávního jednání majetkového charakteru utekl přes lesík na louku a odtud odejel dosud neustanoveným motorovým vozidlem neznámo kam. Poškozenému muži ročníku narození 1958 z Havířova, okres Karviná tak byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 400,- Kč, k odcizení věcí nedošlo a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Čtyřiadvacetiletý muž z Krnova odcizil kovový materiál z areálu firmy Elfe v Krnově

Dne 12.8.2013 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Bruntále zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1989 z Krnova jako obviněného ze spáchání přečinu „Krádež“, neboť tento na konci měsíce května letošního roku jako bývalý zaměstnanec společnosti Elfe spol. s r.o. Krnov vstoupil mimo svou pracovní dobu za pomocí shodného klíče do skladu hutního materiálu této společnosti na ulici Chářovské v Krnově, kdy za použití vysokozdvižného vozíku, který si zapůjčil ve vedlejším areálu sběrny druhotných surovin, odcizil 2 plechové kontejnery, do kterých si předem nachystal 12 a 13 kusů ocelolitinových odlitků v celkové hodnotě 125.000,- Kč. První kontejner převezl do areálu sběrny druhotných surovin, druhý však již z objektu poškozené společnosti neodcizil, poněvadž byl vyrušen dalšími zaměstnanci a tento kontejner i s odlitky vrátil zpět. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Neznámý řidič neznámého vozidla poškodil elektrické vedení v obci Rešov

Dne 12.8.2013 v době kolem 16:20 hod. došlo v obci Horní Město, část Rešov k dopravní nehodě, kdy doposud nezjištěný řidič s dosud neznámým motorovým vozidlem při jízdě na přímém úseku komunikace zachytil o větev stromu a o elektrické vedení, které tak poškodil. Při zachycení o dráty elektrického vedení došlo k poškození i jednoho z rodinných domů, a to v místě, kde je přívod elektrické energie. Následně neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel, aniž by celou událost nahlásil. Přítomný pracovník společnosti ČEZ Distribuce a.s. Děčín uvedl, že došlo k přerušení dodávky elektrické energie, avšak opětovný provoz bude ještě téhož dne obnoven a celkovou hmotnou škodu na zařízení vyčíslil na finanční částku ve výši 20.000,- Kč. Celá záležitost je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem