Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za den 8.8.2013

Bruntál - Případ odcizeného číšnického fleku v Horním Benešově objasněn a další...(7 případů) 

 

Osmadvacetiletý muž odcizil zboží v supermarketu ve Vrbně pod Pradědem

Dne 8.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1985 z Vrbna pod Pradědem, neboť tento v době kolem 16:10 hod. dne 25.7.2013 odcizil v supermarketu Penny Market na ulici Jesenické ve Vrbně pod Pradědem zboží (2 deodoranty a 2 zubní pasy) v celkové hodnotě 260,- Kč, kdy při průchodu přes pokladní zónu bez úhrady těchto věcí byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byl předán přivolaným vrbenským policistům, přičemž lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž se shora uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl rozsudkem Krajského soudu v Ostravě z ledna roku 2010 odsouzen souhrnným trestem mimo jiné i pro přečin „Krádež“ k nepodmíněnému trestu výkonu odnětí svobody v délce trvání jednoho roku. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Sedmadvacetiletý muž z Krnova se vloupal do motelu v obci Úvalno

Dne 8.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil muž ročníku narození 1985 z Krnova, neboť tento se ve večerních hodinách dne 7.8.2013 nejprve pokoušel přes mříže a okna dostat do objektu motelu Alwin v obci Úvalno, což se mu nepodařilo, následně však do vnitřích prostor budovy vnikl po vypáčení dveří, kde vypil láhev minerální vody v hodnotě 35,- Kč, prohledal zde všechny pokoje a prostory, pustil si zde televizor a usnul. Svým protiprávním jednáním způsobil na zařízení motelu celkovou škodu ve výši 25.000,- Kč. V 06:00 hod. dne 8.8.2013 byl na místě zadržen přivolanou krnovskou policejní hlídkou a poté byl umístěn v policejní cele při Územním odboru Policie České republiky v Bruntále. Po provedených nutných procesních úkonech byl ze zadržení propuštěn, byl však převezen k lékařskému vyšetření do Psychiatrické léčebny v Opavě ke zjištění, zda-li netrpí duševní poruchou. Zde byl hospitalizován a v následujících dnech bude zřejmé, v jakém psychickém stavu své protiprávní jednání spáchal. Vše je tedy nadále v prověřování a v prošetřování ze strany krnovských policistů v úzké spolupráci s bruntálskými kriminalisty.


Poškození fasády rodinného domu v obci Zátor

V přesně nezjištěné době ode dne 28.7.2013 do dne 7.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Zátor přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil fasádu jednoho z rodinných domů, kdy plochu o velikosti 10 x 8 metrů potřísnil skvrnami černé barvy, čímž poškozené ženě ročníku narození 1951 z Frýdku-Místku způsobil celkovou škodu ve výši nejméně 5.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Odcizení mobilního telefonu v restauraci na ulici Komenského v Bruntále

V době mezi 23:30 hod. a 23:50 hod. dne 7.8.2013 neznámý pachatel spáchal v restauraci LaFabique na ulici Komenského v Bruntále přečin „Krádež“ tím, že využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1984 z Bruntálu a z barového pultu mu odcizil jeho mobilní telefon značky Sony Xperia Z černé barvy, čímž mu způsobil celkovou škodu ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Dopravní nehoda cyklisty mezi obcemi Ryžoviště a Dětřichov nad Bystřicí

Dne 8.8.2013 v době kolem 15:20 hod. jel muž ročníku narození 1962 z Moravského Berouna na svém jízdním kole značky Kellys Exquisite mezi obcemi Ryžoviště a Dětřichov nad Bystřicí, a to ve směru od obce Ryžoviště, kdy z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení jízdního kola a v mírném klesání upadl na vozovku. Podle svědků nehody, kteří jeli v protisměru v nákladním automobilu, se cyklistovi z ničeho nic přetočila řidítka, přes které přelétl a následně upadl i s jízdním kolem na komunikaci, kde zůstal ležet v bezvědomí se silným krvácením z hlavy. První pomoc byla zraněnému muži poskytnuta svědky, kteří zavolali osádku sanitního vozidla RZS. Lékař na místo přivolal helikoptéru a zraněný muž byl letecky transportován na traumatologii Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě s těžkým zraněním (těžké poranění mozku, pohmožděniny a odřeniny celého těla) s následnou hospitalizací na oddělení neurochirurgické JIP a s dosud neupřesněnou dobou léčení. Vzhledem ke zranění shora jmenovaného jednapadesátiletého muže nebyla u něj provedena orientační dechová zkouška ke zjištění, zda-li při jízdě nebyl ovlivněn alkoholickými nápoji nebo jinými omamnými a psychotropními látkami či jedy a při lékařském vyšetření a ošetření byl u něj proveden odběr biologického materiálu (krve). Hmotná škoda na jízdním kole byla stanovena na finanční částku ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Případ odcizeného číšnického fleku v restauraci Na Kavárně v Horním Benešově objasněn

V době kolem 01:45 hod. dne 20.7.2013 doposud neznámý pachatel spáchal v prostorách restaurace Na Kavárně na ulici Mírové náměstí v Horním Benešově přečin „Krádež“ tím, že využil chvilkové nepozornosti obsluhy provozovny (ženy ročníku narození 1993 z Ostravy) a jejího přítele (muže ročníku narození 1992 z Horního Benešova) a odcizil volně odložený číšnický flek s finanční částkou na hotovosti ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.
Dodatek : Provedeným šetřením ze strany bruntálských policistů a kriminalistů byl jako pachatel shora uvedené trestné činnosti majetkového charakteru ustanoven muž ročníku narození 1982 z Horního Benešova, kterému tak bylo dne 8.8.2013 ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze shora uvedeného přečinu.


Pětačtyřicetiletý muž napadl v Bruntále šroubovákem jiného muže

Dne 8.8.2013 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Bruntále ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření z přečinu „Ublížení na zdraví“ muži ročníku narození 1968 z Moravského Berouna, neboť tento v době kolem 14:00 hod. dne 18.7.2013 na volném prostranství u objektu bývalých vodáren na ulici Vodárenské v Bruntále, po předchozím slovním konfliktu s mužem ročníku narození 1965 z Bruntálu, tohoto fyzicky napadl tak, že když poškozený muž seděl na dřevěném špalku, tak k němu přistoupil zezadu a elektrikářským šroubovákem o celkové délce 10 cm jej bodl do pravé spodní části zad, čímž mu způsobil zranění (zhmoždění dolní pravé části zad a pánve, hematom v bederní krajině s drobnou oděrkou bez penetrace a bez zasažení vnitřních orgánů), což si vyžádalo jeho jednorázové lékařské ošetření v nemocnici v Krnově. Zraněný muž následně podepsal revers a se svým zraněním se dále neléčil, ač 14 dní trpěl bolestmi zad. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem