Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za den 20.8.2013

Bruntál - Odcizení dvou jízdních kol z pozemku domu v obci Janov a další...(6 případů) 

 

Odcizení jízdních kol ze zahrady rodinného domu v obci Janov

V blíže neustanovené době od 20:00 hod. dne 16.8.2013 do 11:00 hod. dne 17.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Janov přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že neoprávněně vstoupil na oplocenou a uzamčenou zahradu jednoho z rodinných domů, kdy ze zahradní pergoly odcizil zde odstavené pánské horské jízdní kolo značky Kellys černostříbrné barvy a dámské horské jízdní kolo značky Merida žlutočerné barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1966 z Janova způsobena celková škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Dopravní nehoda neměckého řidiče nákladního automobilu v obci Karlova Studánka

Dne 20.8.2013 v době kolem 10:00 hod. řídil muž ročníku narození 1960 z Německa nákladní motorové vozidlo značky Mercedes Benz s návěsem, kdy nerespektoval zákazovou dopravní značku „Zákaz vjezdu nákladních automobilů“ na začátku obce Karlova Studánka a s nákladní soupravou vjel do obce, přičemž se naproti areálu Státních léčebných lázní chtěl otočit, kdy při tomto manévru došlo k poškození (vytrhání) dlážděného chodníku po obou stranách komunikace, čímž organizaci Státní léčebné lázně Karlova Studánka vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 30.000,- Kč. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u shora uvedeného třiapadesátiletého řidiče negativně. Celou záležitost nadále prošetřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi Vrbnem pod Pradědem a obcí Pustá Rudná

Dne 20.8.2013 v době kolem 10:10 hod. řídil muž ročníku narození 1985 z Vrbna pod Pradědem v úseku mezi obcí Pustá Rudná a Vrbno pod Pradědem osobní motorové vozidlo značky Opel Vectra, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a povaze vozovky, přičemž na mokrém povrchu silnice dostal v pravotočivé zatáčce smyk, vjel do levé poloviny pozemní komunikace a zde se čelně střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem značky Land Rover, jenž řídil muž ročníku narození 1955 z Andělské Hory. Následkem střetu vůz Opel vjel za levý okraj komunikace a vozidlo Land Rover zůstalo svou zadní části zaklíněno na kovovém svodidle. Při nehodě došlo k těžkému zranění sedmadvacetiletého řidiče osobního automobilu Opel Vectra, který utrpěl zlomeninu klíční kosti a otřes mozku, přičemž byl z místa letecky transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Osmapadesátiletý řidič vozu Land Rover utrpěl lehké zranění a sanitním vozidlem RZS byl převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Bruntále, s dosud přesně neurčenou dobou léčení. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50.500,- Kč a případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Případ odcizené nafty ze společnosti v obci Razová zná dva pachatele

Dne 20.8.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1994 z Bruntálu, neboť tento společně s nezletilým chlapcem ročníku narození 1998 z Bruntálu koncem měsíce června letošního roku vstoupil do nezajištěného objektu společnosti Agrofarma v obci Razová, kdy po odstranění visacího zámku z tankovací pistole vyčerpal a takto ze stojanu na pohonné hmoty odcizil 115 litrů motorové nafty, čímž shora uvedeným protiprávním jednáním majetkového charakteru způsobil výše uvedené poškozené společnosti celkovou škodu ve výši 3.510,- Kč. V případě trestné činnosti nezletilého čtrnáctiletého chlapce byla tato záležitost odložena, poněvadž jeho trestní stíhání je pro nedostatek věku nepřípustné. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení solárních lamp z pozemku rodinného domu v obci Jindřichov

V přesně nezjištěné době od 22:00 hod. dne 16.8.2013 do 21:00 hod. dne 19.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Jindřichov přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil na uzamčený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy ze záhonů s květinami odcizil 6 kusů solárních lamp, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1949 z Jindřichova způsobena celková škoda ve výši 800,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na katastru Rýmařova

Dne 20.8.2013 v době kolem 09:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově stavěla a kontrolovala na silnici mezi Rýmařovem a obcí Skála řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1984 z Dlouhých Louček, okres Olomouc. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,28 promile a opětovně 0,28 promile alkoholu v dechu. Následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle vyzněl rovněž pozitivně na návykovou látku Cannabis. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se devětadvacetiletý řidič podrobil i lékařskému a toxikologickému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) v Podhorské nemocni Rýmařov, řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem