Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za den 1.8.2013

Bruntál - Vážná dopravní nehoda řidičky automobilu u Vrbna pod Pradědem a další...(11 případů) 

 

Krádež železného materiálu na ulici Náměstí Míru v obci Ryžoviště

V blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 26.7.2013 do 09:00 hod. dne 30.7.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Náměstí Míru v obci Ryžoviště přečin „Krádež“ tím, že u budovy pohostinství, která se opravuje po požáru, odcizil volně odložený a nezajištěný železný materiál (litinové radiátory, plechová vrata, plechový nápis z restaurace a další) o hmotnosti 1445 kg, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1975 z Bruntálu způsobena celková škoda ve výši 5.300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v obci Brantice

Dne 1.8.2013 v době kolem 06:00 hod. řídil muž ročníku narození 1966 z Krnova po vedlejší silnici v obci Brantice osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia combi, kdy v křižovatce u restaurace „U Švece“ nedal oproti dopravní značce „Stůj, dej přednost v jízdě“ přednost po hlavní silnici jedoucímu osobnímu motorovému vozidlu značky VW Passat, který řídil muž ročníku narození 1988 z Hlinky. V prostoru křižovatky tak došlo ke střetu obou automobilů, přičemž vůz VW Passat přejel za levý okraj komunikace a narazil a vyvrátil sloupek dopravní značky „Ukazatel směru na obec Brantice“. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, kdy hmotná škoda na vozidle Škoda Felicie combi byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč, škoda na automobilu VW Passat činí rovněž 20.000,- Kč a na dopravní značce vznikla hmotná škoda ve výši 2.000,- Kč. Orientační dechové zkoušky u obou řidičů vyzněly negativně a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Odcizení vozíku za osobní automobil v obci Andělská Hora

V noční době od 22:30 hod. dne 31.7.2013 do 06:30 hod. dne 1.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Andělská Hora přečin „Krádež“ tím, že z volně přístupné komunikace u jednoho z rodinných domů odcizil přívěsný vozík za osobní automobil tmavě hnědé barvy, registrační značky 2T3 4952, který byl připojen, avšak neuzamčen, za zde zaparkované osobní motorové vozidlo, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1971 z Andělské Hory způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do rekreačních chat v osadě na ulici J. E. Purkyně v Bruntále

V blíže neustanovené době od 14:00 hod. dne 31.7.2013 do 08:30 hod. dne 1.8.2013 neznámý pachatel spáchal v chatové osadě Pod lesem na ulici J. E. Purkyně v Bruntále přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že :
1) po přelezení oplocení vstoupil na pozemek muže ročníku narození 1942 z Bruntálu, kdy pootevřeným větracím oknem vnikl do jeho rekreační chatky, odkud odcizil dvoukotoučovou brusku, příklepovou vrtačku, úhlovou brusku a přímočarou pilu, vše červené barvy v celkové hodnotě 1.500,- Kč
2) po přelezení oplocení vstoupil na pozemek muže ročníku narození 1945 z Bruntálu, kdy po rozbití skleněné výplně okna se škodou ve výši 200,- Kč vnikl do jeho rekreační chaty, ze které odcizil motorovou pilu značky Stihl oranžové barvy, rádiomagnetofon značky Hyundai stříbrné barvy, úhlovou brusku značky Bosch zelené barvy a nástěnné hodiny, vše v hodnotě 5.600,- Kč, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 5.800,- Kč.
Celková škoda tak činí 7.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Řidič osobního automobilu narazil v obci Valšov do oplocení rodinného domu

Dne 1.8.2013 v době kolem 11:30 hod. řídil muž ročníku narození 1954 z Klimkovic, okres Ostrava osobní motorové vozidlo značky Volvo v obci Valšov, kdy se plně nevěnoval řízení a na rovném úseku komunikace přejel s vozem do levé jízdní poloviny až za levý okraj vozovky, kdy v levém silničním příkopu čelně narazil do kovového oplocení s betonovou podezdívkou jednoho z rodinných domů. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče (poranění předloktí) bez lékařského ošetření na místě celé události. Na osobním automobilu vznikla celková hmotná škoda ve výši 100.000,- Kč a škoda na oplocení domu byla poškozenou ženou ročníku narození 1961 z Valšova vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč. Orientační dechová zkouška vyzněla u shora uvedeného devětapadesátiletého řidiče negativně a případ je nadále v šetření ze strany policistů ze Skupiny Dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Vloupání do hospodářské budovy v obci Světlá Hora, část Suchá Rudná

V přesně nezjištěné době od 19:30 hod. dne 31.7.2013 do 15:00 hod. dne 1.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Světlá Hora, část Suchá Rudná přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po vypáčení dveří se škodou ve výši 10.000,- Kč vnikl do hospodářské budovy u restaurace Holzberg, ze které odcizil dětskou motorovou čtyřkolku značky Barbarossa 110CC černé barvy v hodnotě 10.000,- Kč a dále z této budovy vytáhl zahradní traktor značky Husqvarna v hodnotě 200.000,- Kč, travní motorovou sekačku značky Trend v hodnotě 15.000,- Kč a elektrický průmyslový vysavač značky Rowenta v hodnotě 5.000,-Kč, v úmyslu tyto věci odcizit, což se mu nepodařilo. Soukromé poškozené firmě z Brna tak byla způsobena celková škoda ve výši 20.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále.


Vloupání do areálu sběrny druhotných surovin na ulici Petrovické v Krnově

Dne 1.8. 2013 v době mezi 14:20 hod. a 14:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Petrovické v Krnově přečin „Krádež“ tím, že po vytříhání otvoru v oplocení se škodou ve výši 500,- Kč vstoupil do uzamčeného areálu místní sběrny druhotných surovin, kdy po vypáčení dveří bez způsobené škody vnikl do unimobuňky sloužící jako kancelář, odkud odcizil část pokladny v hodnotě 1.000,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 29.500,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Krnova tak byla způsobena celková škoda ve výši 31.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v obci Skály

Dne 1.8.2013 v době kolem 19:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově stavěla a kontrolovala v obci Horní Město, část Skály řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda 120, a to muže ročníku narození 1983 z Uničova, okres Olomouc. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Amphetamin. Na výzvu ze strany zakročujících policistů se třicetiletý řidič podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) v Podhorské nemocnici v Rýmařově, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 1.8.2013 ve 20:30 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Krnově zajistila na zahradě jednoho z rodinných domů v obci Lichnov muže ročníku narození 1955 z Lichnova, který v místě svého bydliště v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 3,11 promile alkoholu v dechu) vulgárně nadával nezletilemu 7-mi letému chlapci a nezletilé 10-ti leté dívce, kteří s ním bydlí ve společné domácnosti. Vzhledem k tomu, že se osmapadesátiletý muž choval arogantně a vulgárně i před přivolanými policisty, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vážná dopravní nehoda řidičky osobního automobilu u Vrbna pod Pradědem

Dne 1.8.2013 v době kolem 19:20 hod. řídila žena ročníku narození 1957 z Vrbna pod Pradědem mezi obcemi Pustá Rudná a Vrbno pod Pradědem osobní motorové vozidlo značky Opel Corsa, kdy v mírném klesání ve směru jízdy na Vrbno pod Pradědem z dosud nezjištěných příčin vyjela za pravý okraj komunikace, kde čelně narazila do stromu. Šetřením na místě dopravní nehody ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále nebyly zjištěny stopy po brždění automobilu. V důsledku nárazu došlo k těžkým zraněním řidičky i čtyř nezletilých spolujezdců, rodinných příslušníků, všichni bytem ve Vrbně pod Pradědem. Shora uvedená žena utrpěla pohmožděniny obličeje, pravděpodobně i frakturu pánve a krvácení do dutiny břišní, kdy byla sanitním vozidlem převezena k lékařskému vyšetření a ošetření a k následné hospitalizaci do nemocnice v Krnově. Spolujedoucí nezletilý chlapec ročníku narození 2001, sedící na předním sedadle, utrpěl otřes mozku, krvácení z nosu a u něj vzniklo podezření na krvácení do dutiny břišní, kdy byl letecky transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Další nezletilý chlapec ročníku narození 2009 upadl do bezvědomí, utrpěl zlomeninu stehenní kosti, rozsáhlé tržné poranění obličeje a krku, přičemž byl rovněž helikoptérou transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Dívce ročníku narození 2009 bylo způsobeno lehčí poranění (tržná rána na hlavě) s převozem sanitním vozidlem a s následnou hospitalizací v krnovské nemocnici. Vážné zranění má i dívka ročníku narození 2004, která utrpěla zlomeninu žeber, má natrženou slezinu, zhmožděnou plíci a poranění hlavy a byla převezena k lékařskému vyšetření, ošetření a k následné hospitalizaci do nemocnice v Krnově. Všichni tři spolujezdci na zadních sedadlech seděli v autosedačkách a byli připoutání bezpečnostním pásem. Chlapec sedící na předním sedadle byl rovněž připoután bezpečnostním pásem. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40.000,- Kč. Orientační dechová zkouška nebyla u řidičky provedena z důvodu jejího zranění, byl u ní nařízen odběr krve ke zjištění, zda-li při řízení automobilu nebyla ovlivněna alkoholickými nápoji nebo jinými omamnými látkami či jedy. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy již nyní je výše jmenovaná pětapadesátiletá žena důvodně podezřelá ze spáchání přečinu „Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti“.


Zatajení nálezu peněženky v obci Liptaň

V době mezi 22:30 hod. a 23:00 hod. dne 1.8.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Liptaň přečin „Zatajení věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kdy na travnaté ploše u budovy místního Obecního úřadu nalezl a takto si přisvojil pánskou koženou peněženku černé barvy, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 9.500,- Kč, různé osobní doklady a platební karta, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1954 z Liptaně způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Městě Albrechticích.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem