Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Události Lanškrounska ze dne 25.7.2011

Neoprávněné opatření platebního prostředku, přestupky proti majetku  

Neoprávněné opatření platebního prostředku
Včerejšího dne policisté řešili hned dva případy neoprávněného opatření platebního prostředku. V prvním případě pachatel využil nepozornosti ženy, která nakupovala v jedné z prodejen v Lanškrouně. Ve druhém případě pak pachatel vyčkal, až číšník jedné lanškrounské restaurace odejde od baru, za kterým měl uloženou tašku s věcmi a peněženkou. Jelikož byl muž neopatrný a měl u platební karty i PIN kód, pachatel své šance ihned využil. V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Kradou se i popelnice
Škodu kolem tisícovky způsobil neznámý pachatel včerejšího dne krádeží popelnice. Případ je zadokumentován jako přestupek proti majetku a pokud se policistům šetřením podaří zjistit pachatele, bude o sankci rozhodovat přestupková komise Městského úřadu v Lanškrouně.

Krádež mobilního telefonu
Oznamovatelka přišla policistům nahlásit odcizení mobilního telefonu jejího syna. Ten ponechal  telefon bez dozoru zhruba hodinu, když musel opustit třídu na hodinu tělocviku. Nenechavé ruce pachatele ho pak o telefon připravily. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.

pprap. Zuzana Velebná, Lanškroun dne 26.7.2011

vytisknout  e-mailem