Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události

NOVOJIČÍNSKO-události  

V ranních hodinách Štědrého dne havaroval
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 24letý řidič, který nezvládl jízdu ve vozidle Peugeot ve Frenštátě pod Radhoštěm
V ostré pravotočivé zatáčce ulice Bartošky najel na pravou krajnici, zalekl se a vozidlo následně strhl do protisměru. Následně sjel do příkopu, kde zůstal stát bez zranění. Havarovaného vozidla si všiml projíždějící řidič, který přivolal policisty. V době příjezdu policistů již na místě bylo odtahové vozidlo s naloženým havarovaným autem. Škoda na majetku vznikla pouze na automobilu. Samotný řidič policistům uvedl, že řídil pod vlivem alkoholu což potvrdila provedená dechová zkouška.    
Provedená dechová zkouška vykázala hodnoty přesahující 1.6 promile alkoholu. Řidič na výzvu policistů odevzdal svůj řidičský průkaz. Jeho protiprávní jednání související s řízením v opilosti, kdy mohl ohrozit životy a zdrav lidí, vyšetřují dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení.
 
Falešné bankovky
Nepravými tisíci korunovými bankovkami platila doposud neznámá osoba v obci Mniší a Tichá na Novojičínsku
Poslední výskyt a zachycení dvou kusů bankovek byl zaznamenán 26.12.2014 v restauračních zařízeních. Pachatel je použil při placení za zakoupené občerstvení. Případ vyšetřují novojičínští policisté s podezřením ze spáchání zločinu padělání a pozměňování peněz v součinnosti s oddělením hospodářské kriminality. Samotnému pachateli hrozí za toto jednání až 8letý trest odnětí svobody. (§233 tr. zákoníku)
 
 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař / skupina tisku a prevence Nový Jičín

vytisknout  e-mailem