Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost v Karviné

Ms kraj - krajští kriminalisté prověřují okolnost střelby v Karviné 

Kriminalisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje započali s prověřováním okolností události, k níž došlo dne 15. 1. 2013 po 22 hodině v objektu čerpací stanice v Karviné-Ráji. V průběhu služebního zákroku použil strážník střelné zbraně, přičemž způsobil poranění 32letého muže, který zranění podlehl.
Použití střelné zbraně předcházela výzva k 32letému muži, aby upustil od svého protiprávního jednání. 32letý muž měl noži ohrožovat 44letého zaměstnance čerpací stanice.
Kriminalisté i dnes pokračují v úkonech trestního řízení, výsleších zúčastněných, analýzách zajištěných záznamů, byla nařízena soudní pitva a vyžádán posudek z oboru balistiky. Po zjištění nutných informací bude ve věci možné rozhodnout.
Dosud nebyly zjištěny informace, které by nasvědčovaly užití střelné zbraně strážníkem v rozporu s platnou legislativou, nicméně k řádnému objasnění věci a vyloučení jakýchkoliv pochybností, byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby a těžké ublížení na zdraví.
Kriminalisté se zabývají i možnými motivy původního protiprávního jednání 32letého muže, které mělo zákroku předcházet. V úvahu nyní připadá jak násilný motiv, tak potencionální sebevražedné jednání. Původní protiprávní jednání 32letého muže je prověřováno jako zločin vydírání.
Jakmile dojde k informačnímu posunu ve věci, budeme Vás informovat.

por. Mgr. Gabriela Holčáková

17.1.2013

vytisknout  e-mailem