Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 28.12.2010

Opava - Výzva k dopravní nehodě tří automobilů v Opavě ze dne 15.12.2010 

 

Výzva k dopravní nehodě ze dne 15.12.2010

Dne 15.12.2010 v době kolem 15:45 hod. došlo poblíž budovy Katastrálního úřadu na ulici Praskové v Opavě k dopravní nehodě tří osobních motorových vozidel. Policista skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru v Opavě prap. Marcel Neděla žádá širší veřejnost o případné svědecké výpovědi k celé záležitosti. Jakékoliv kladné informace k osobnímu motorovému vozidlu a k jeho řidiči, které odejelo z místa dopravní nehody, nechť volají, byť i anonymně, na telefonní číslo 974737581.

Popis děje :
Dne 15.12.2010 v době kolem 15:45 hod. dosud nezjištěný řidič s přesně nezjištěným osobním motorovým vozidlem (mohlo by se jednat o osobní automobil značky Škoda Felicia zelené barvy) vycouvával z místa ležícího mimo komunikaci (z parkoviště u budovy Katastrálního úřadu) na ulici Praskovou v Opavě, přitom nedal přednost v jízdě řidiči osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, a to muži ročníku narození 1969 z Bílovce, který jel v pravém jízdním pruhu čtyřproudové hlavní silnice ulice Praskové ve směru od Opavy-Kateřinek ke křižovatce ulic Prasková-Jánská-Nádražní okruh v Opavě. Aby tento jednačtyřicetiletý muž zabránil čelnímu nárazu do boku vycouvávajícího vozidla, začal intenzivně brzdit a strhl řízení vlevo. Přitom však narazil do pravého boku ve stejném směru, ale v levém jízdním pruhu, jedoucího osobního motorového vozidla značky VW Passat, který řídil muž ročníku narození 1960 z Dolního Benešova. Po tomto střetu byl automobil značky VW Passat odhozen do protisměrného levého jízdního pruhu, kde se bočně střetl s osobním motorovým vozidlem značky Volvo, jenž řídila žena ročníku narození 1980 z Opavy. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager u všech 3 řidičů osobních aut vyzněly negativně. Při této hromadné dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob, celková hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 55.000,- Kč.

Dosud nezjištěný řidič s nezjištěným osobním motorovým vozidlem, který celou nebezpečnou situaci vyvolal a která skončila dopravní nehodou tří vozidel, z místa odejel neznámo kam.

Opavští policisté tak děkují za informace, které by vedly k řádnému objasnění celé věci.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem