Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 21.8.2009

Výzvy ke třem dopravním nehodám na Opavsku 

 

 

Výzvy k zveřejnění ve sdělovacích prostředcích
 


 

1)

Opavští policisté by velice nutně potřebovali svědectví k případu, který se stal již dne 7.dubna 2009 těsně před polednem (přibližně kolem 11:50 hod.) na ulici Jurečkové v Opavě. V té době zde došlo k pádu cyklisty, muže ročníku narození 1969 z Opavy, který jel na svém pánském horském jízdním kole značky Author po této ulici ve směru jízdy k ulici Skřivánčí. Při brždění z důvodů vyvolaných silničním provozem přepadl přes řidítka na vozovku a došlo u něj k těžkému zranění s dobou léčení přibližně 8 měsíců (zlomenina pravé dolní končetiny) a s hospitalizací na ortopedickém oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Dechová zkouška u cyklisty vyzněla negativně a vyšetřující policista skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru vnější služby Policie České republiky Opava prap. Karel Kudella (tel.č. 974737575 nebo 974737581) potřebuje k řádnému zadokumentování celé záležitosti a k ukončení spisového materiálu další případná svědectví přítomných osob.


 


 

2)

O další výzvu uveřejněnou ve sdělovacích prostředcích prosí rovněž policista SDN DI ÚO PČR Opava, a to prap. Jan Kordula (tel.č.974737581 nebo linka 158). Ten potřebuje svědectví k dopravní nehodě, ke které došlo dne 10.8.2009 v době kolem 13:00 hod. na silnici mezi obcemi Velké Hoštice a Chlebičov na Opavsku.

V té době muž ročníku narození 1966 z Opavy řídil osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicia ve směru od Chlebičova na Velké Hoštice, přičemž v mírném klesání na přímém úseku silnice dosud z nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo vozovku, kde nejprve došlo k nárazu do pařezu a následně do stromu. Při této dopravní nehodě utrpěl třiačtyřicetiletý řidič těžká zranění, se kterými byl transportován helikoptérou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Na vozidle vznikla škoda ve výši 30.000,- Kč a případ je nadále v šetření, kdy shora uvedený policista potřebuje další informace k celému případu, hlavně k způsobu jízdy řidiče motorového vozidla, neboť tento si na příčinu dopravní nehody nepamatuje.


 


 

3)

Dopravní nehoda s těžkým zraněním motocyklisty v Opavě


 

Dne 17.8.2009 ve 12:30 hod. jel muž ročníku narození 1951 z Opavy na svém malém motocyklu tovární značky Derbi Atlantis, kdy v prostoru křižovatky ulic Bílovecká a Joži Davida v Opavě-Kylešovicích z dosud nezjištěných příčin havaroval. Při dopravní nehodě utrpěl zranění a byl převezen sanitním vozidlem Rychlé záchranné služby do Slezské nemocnice v Opavě na oddělení chirurgie. Vyšetřením bylo zjištěno, že jeho zranění je vážnějšího charakteru a byl ihned letecky transportován do Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě na oddělení neurochirurgie JIP, kde je v současné době hospitalizován. Motocyklista utrpěl zranění povahy těžké, a to krvácení do mozku. Ošetřující lékař uvedl, že jeho zdravotní stav lze kvalifikovat jako ohrožující jeho život. Doba léčení nebyla lékařem stanovena. Šetřením této dopravní nehody ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru vnější služby Policie České republiky Opava se doposud nepodařilo zjistit směr ani způsob jízdy řidiče. Dechová zkouška nebyla z důvodu zranění řidiče provedena, byl u něj proveden pouze odběr krve. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na motocyklu a přilbě motocyklisty ve výši 6.000,- Kč.
Opavští policisté žádají širší veřejnost o pomoc při objasnění této vážné dopravní nehody. Na bezplatné lince tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo na telefonním čísle 974737581 přijmou jakékoliv informace, které by vedly k řádnému objasnění celé dopravní nehody, hlavně aby byl zjištěn směr a způsob jízdy motocyklisty a důvod jeho pádu.

vytisknout  e-mailem