Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 16.10.2009

Výzva k dopravní nehodě neznámého vozidla a chodkyně v Opavě ze dne 15.10.2009 

 

Dopravní nehoda neznámého řidiče motorového vozidla s chodkyní v Opavě

Dne 15.10.2009 v době kolem 07:40 hod. došlo poblíže budovy železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě k dopravní nehodě mezi neznámým motorovým vozidlem a chodkyní.
V té době žena ročníku narození 1990 z Budišova nad Budišovkou přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce před budovou Českých drah Opava-východ na ulici Jánské v Opavě silnici, a to ve směru k budově železniční stanice, kdy dosud nezjištěný řidič s nezjištěným osobním motorovým vozidlem červené barvy jel na přímém úseku vozovky po ulici Jánské ve směru k ulici Bílovecké, nedal přednost přecházející chodkyni a zachytil ji pravým zpětným zrcátkem a pravým předním kolem automobilu jí přejel přes pravou nohu. Po této dopravní nehodě doposud nezjištěné osobní motorové vozidlo červené barvy bez zastavení pokračovalo v jízdě ve směru na Opavu-Kylešovice.
Při dopravní nehodě utrpěla devatenáctiletá chodkyně zranění povahy lehké, a to pohmoždění pravé dolní končetiny s předběžnou dobou léčení přibližně 14 dní.
Policista skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava prap. Michal Liolios žádá širokou veřejnost o poskytnutí informací, které by vedly k řádnému objasnění věci, tedy k zjištění neznámého řidiče neznámého osobního motorového vozidla. Zároveň přímo žádá i tohoto neznámého řidiče, nechť se sám přihlásí k podání vysvětlení a nutnému zadokumentování celé události. Svá případná svědectví, prosím, volejte na telefonní číslo 974737581 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

vytisknout  e-mailem