Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 10.3.2010

Opava - akce dopravních policistů ("kamión tým") 

 

Opavští policisté (dopravního inspektorátu i jednotlivých obvodních oddělení) se každodenně zaměřují na situaci v silničním provozu, která je v okrese Opava i nadále neutěšená. Vše je zapříčiněno velkou hustotou motorových vozidel na pozemních komunikacích (osobních ale i nákladních motorových vozidel), špatným technickým stavem silnic po zimním období (výtluky v asfaltovém povrchu), různými objížďkami, nutnými zákazy, provádějícími opravami a například i rozestavěností nové silnice spojující Opavu s Ostravou...

Od začátku letošního roku byl při dopravním inspektorátu vnější služby Územního odboru Policie České republiky v Opavě vytvořen speciální tým nazvaný „KAMIÓN TÝM“, který je složený ze 4 dopravních policistů, kteří se v průběhu výkonu své denní i noční služby zaměřují převážně na nákladní a užitková vozidla pohybující se Opavskem nebo která tímto okresem pouze projíždějí.
Tito speciálně vyčleněni a proškoleni dopravní policisté v rámci zákona o silniční dopravě na určených místech Opavska zastavují a kontrolují nákladní automobily (dodávky, užitková vozidla, nákladní vozidla, nákladní soupravy, kamióny...) a kontrolují vše, co musí majitelé, provozovatelé a řidiči těchto vozidel dodržovat. Kontrolují se například všechny doklady potřebné k provozu a řízení těchto dopravních prostředků, technický stav vozidel, přeprava věcí a materiálů, měří se jejich rychlost ale i povolená hmotnost nebo dodržování povinných přestávek a tím i tachografy.

 

Zítřejšího dne, tedy ve čtvrtek 11.3.2010 je od 08:00 hod. do 12:00 hod. naplánována v okrese Opava další dopravně bezpečnostní akce se zaměřením jak na nákladní, tak i osobní dopravu. Do akce bude nasazeno 10 policistů z okresu Opava i z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje (speciálně se bude jednat o policejní motorové vozidlo VW Passat, které je možno vídat na dálničních úsecích v našem kraji). Rovněž je přislíbena i účast policejní helikoptéry, která bude sledovat situaci v dopravě z výšky, a to hlavně na úseku silnice číslo I/11 spojující Opavu s Ostravou (úsek Opava-Hrabyně) a také úsek silnice číslo I/57 Opava-Krnov. Helikoptéra bude rovněž monitorovat nový úsek označený Spojka S1, což je severní obchvat Opavy spojující nákupní střediska Globus a Kaufland. Ve větší míře bude tato akce zaměřena na dodržování povolené rychlosti jízdy.

vytisknout  e-mailem