Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Bruntálsku ze dne 7.8.2013

Bruntál - Dopravě-preventivní akce "Řídím, piju nealko" v Bruntále dne 7.8.2013 

 

"Řídím, piju nealko pivo"

Policisté z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále se ve středu dne 7.8.2013 opětovně zúčastnili dopravně bezpečnostní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Tato akce proběhla na teritoriu bruntálského okresu během krátké časové chvíle už podruhé, a to vzhledem k velmi kladnému ohlasu ze strany veřejnosti i u dopravních policistů, kdy nedávná obdobná akce se v Bruntále uskutečnila 24.7.2013. Tato akce se v průběhu měsíce července letošního roku konala na několika místech Moravskoslezského kraje a v těchto dnech bude probíhat i nadále. Jedná se o celorepublikový společný preventivní projekt dopravních policistů Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven.

Včerejší dopravně preventivní opatření proběhlo v době od 08:30 hod. do 11:30 hod. na ulici Opavské v Bruntále, a to při výjezdu z města ve směru na Horní Benešov, kterého se zúčastnili 2 bruntálští policisté a zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven. Policisté se při dopolední dopravní akci zaměřili na řidiče automobilů, kteří před či během jízdy požili nebo požívají alkoholické nápoje. Po řádné kontrole všech dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla byli řidiči ze strany přítomných policistů vyzváni k orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager a poté byli všichni zodpovědní řidiči a řidičky odměněni z rukou zástupkyně shora uvedené organizace nealko pivem. Bylo zastaveno 53 řidičů různých motorových vozidel, kdy ani v jednom případě kontrolovaný řidič nejevil známky požití alkoholických nápojů. V této souvislosti se tedy dá říci, že zajisté všichni řidiči měli na paměti motto : „alkohol za volant nepatří“ a po zásluze byli odměněni Birellem.

Různé dopravně-bezpečnostní akce s represivním ale i s preventivním charakterem budou i nadále pokračovat a jejich četnost snad přinese bezpečnost na silnicích. Například cílem dnešní akce byla snaha zvýšit povědomí řidičů o nealko pivu jako alternativě z hlediska dodržování bezpečnosti a zákona a především motivace řidičů k zodpovědnému pití alko piva, nealko piva a tak zvaného Radleru. Je důležité neustále dostávat do podvědomí lidí tu skutečnost, že alkohol na naše silnice nepatří a že může ročně za spoustu zmařených životů. Tento projekt je snad jednou z cest, jak na tyto problémy upozorňovat.
 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem