Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Údajný Michal "zatím" všem ujel

JIČÍNSKO - Teď mu jsou v patách kriminalisté 

Příběh, na jehož konci kriminalisté šetří odcizení vozidla, újezd od benzínky a okradení stopaře, začal v  pondělí 10. října v jednom z pražských nočních podniků.
 
Bylo krátce po jedné hodině ranní, když do klubu vešel asi třiatřicetiletý muž. Vyptával se na svoji známou a přitom se zmínil, že shání pultovou pokladnu. Zaslechl ho pětašedesátiletý důchodce, který v podniku vypomáhal a nabídl se, že mu pokladnu sežene, neboť je opravuje.
 
Muž, který se představil jako Michal, nabídku přijal a ráno nasedl do osobního vozu Renault Laguna s nímž důchodce mířil do Mladé Boleslavi, kde měl naplánovanou opravu pokladny. Cestou se občerstvili na benzínové čerpací stanici, a poté pokračovali přes Mladou Boleslav do obce Sedliště, kde má důchodce chalupu. Zdrželi se do odpoledních hodin, a když nasedli zpět do vozidla, vzpomněl si Michal, že v chalupě zapomněl prsteny, pro které se majitel nemovitosti ochotně vrátil.
 
To, jak vzápětí pochopil, neměl dělat. Mezitím jeho spolucestující sedl za volant a ujel. Okradený muž, který kromě vozidla přišel i o osobní doklady, doklady od vozu, notebook, mobilní telefony a další věci, vše okamžitě oznámil na policii. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 140 tisíc korun.
 
Případem se začali zabývat jičínští kriminalisté, kteří po vozidle vyhlásili celostátní pátrání. K popisu údajného Michala okradený muž uvedl, že byl ve věku kolem 33 let, asi 180 cm vysoký, sportovní postavy, měl velký nos, čelní pleš a  tetování na obou pažích. Na hlavě měl kšiltovku bílé barvy s černým kšiltem a různými nápisy, pravděpodobně názvy měst. Na sobě měl modré triko s nápisem, modré rifle, světlou bundu na zip a bílé boty s třemi pruhy po stranách. Na ruce měl velké oválné hodinky s vypouklým sklíčkem. Hovořil s moravským přízvukem.
 
Dva dny po krádeži zachytil odcizenou lagunu kamerový systém benzínové čerpací stanice v Tvarožné na Moravě. Řidičem nebyl nikdo jiný než údajný Michal, který zde natankoval přes 50 litrů benzínu, a poté bez zaplacení ujel.
 
Do třetice dal o sobě vědět až v dalekém Slovinsku, kde na benzínové čerpací stanici ve Slivnici okradl stopaře, který mu dělal společnost. Nejdříve ho požádal, aby mu pomohl roztlačit vůz, a poté mu i s jeho věcmi ujel.
 
Jičínští kriminalisté žádají občany o pomoc při pátrání po totožnosti údajného Michala, kterého na několika místech zachytil kamerový systém. Případné informace je možné zavolat na linku tísňového volání 158 nebo přímo na telefonní číslo 974 533 101.
 
nprap. Hana Klečalová
18. listopadu 2011 v 11:45
    
Odkazy do noveho okna

údajný Michal

18.11.2011 

Detailní náhled

údajný Michal

18.11.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem