Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Údajně jim dlužil peníze

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Násilím vnikli do jeho bytu a fyzicky ho napadli. 

V neděli zahájil komisař z Oddělení obecné kriminality v Uherském Hradišti trestní stíhání proti dvěma stejně starým mužům ve věku čtyřiatřiceti let z Uherskobrodska. Ti se dopustili trestných činů krádež, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví formou spolupachatelství.

Dvojice se koncem března po předchozí vzájemné domluvě vypravila do obydlí pětačtyřicetiletého muže z Uherského Brodu. Ten jim měl prý dlužit peníze. Útočníci vyrazili dveře bytu a v obýváku údajného dlužníka bez jakéhokoliv varování napadli. Uštědřili mu několik úderů pěstí do obličeje, čímž mu způsobili pohmožděniny a vyrazili zub. Při odchodu napadenému odcizili dva mobilní telefony, oblečení a ovladače k televizi i seto-boxu.  

Uherskohradišťským kriminalistům se v uplynulých dnech podařilo pachatele vypátrat a usvědčit. Při výsleších se pod tíhou důkazů ke spáchanému skutku přiznali. Svou roli dle jejich sdělení sehrál také alkohol, kterým se před činem posilnili.

Vzhledem k tomu, že se pachatelé skutku dopustili v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí jim nyní až osmileté vězení.

21. dubna 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem