Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Údajná výhra

BŘECLAVSKO: Další seniorka uvěřila lákavé nabídce. 

Velké Bílovice - Policisté na Břeclavsku šetří další případ podvodného jednání. Ještě před vánočními svátky se o nemilou návštěvu postarala podvodnice, která před rodinným domkem v obci Velké Bílovice oslovila 83letou ženu. Nejdříve seniorce sdělila, že přichází s výhrou – ovšem s výhrou, za kterou se musí zaplatit. Důchodkyně si zašla do domu pro peníze, a to byla ta největší chyba. Podvodnice jí mezitím přinesla pět souprav s polštářem a přikrývkou. Pohotově si za ně vzala finance, které před ní důchodkyně vyskládala z obálky. Jednalo se celkem o 19 tisíc korun.

Oznámení o podezření z podvodu nakonec skončilo na policii. Kolegové se případem zabývají a během prověřování zjistili, že jedna ložní souprava se cenově pohybuje okolo 400 korun. Je tedy zřejmé, že seniorka naletěla podvodnici.

Chtěli bychom znovu apelovat na to, aby byli lidé obezřetní a nevpouštěli si do svých obydlí cizí „návštěvníky“. Nepoctivci využívají důvěřivosti především starších osob, kterým po takové nečekané návštěvě zůstanou pouze oči pro pláč.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 2. ledna 2019

vytisknout  e-mailem