Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Údajná sociální pracovnice byla zlodějka

NÁCHODSKO – Vloudila se do bytu a sebrala 28.000 tisíc 

peníze na zámek.jpgIlustrační fotografie/Policie ČR
S důvěřivostí bohužel nepochodil 62letý muž z Jaroměře, který si do svého bytu vpustil neznámou ženu, vydávající se za sociální pracovnici.
 
Žena staršího pána oslovila, když vycházel z domu. Prý je úřednice ze sociálky, a jestli by nebyl tak hodný a nerozměnil jí peníze. Muž jí tedy pozval dál. Uvnitř najednou žena prohlásila, že si potřebuje jeho byt prohlédnout, jestli tam není nepořádek. Za chvilku pak řekla, že již velmi spěchá a byt opustila. Teprve až následujícího dne muž zjistil, že mu z kuchyně zmizel finanční obnos 28.000 korun.
 
Jak pán policistům vypověděl, drzá zlodějka při svém odchodu ještě podotkla, aby si dával lépe pozor na peníze. Podle popisu byla falešná sociální pracovnice žena menší postavy, vypadající na 30 let s tmavými vlasy po ramena, hovořící plynně česky.
 
Policisté případ zadokumentovali jako přečin krádeže a po pachatelce pátrají.
 
Všem, zejména dříve narozeným, pak opět připomínají, aby nezapomínali na zásady bezpečného chování a rozhodně nevpouštěli do svých obydlí nikoho neznámého. Pokud se někdo prohlásí za úřední osobu, měl by se také na požádání prokázat služebním průkazem nebo legitimací.

por. Mgr. Eva Prachařová
19. 6. 2014 v 10.00 hodin

vytisknout  e-mailem