Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Účetní obrala dvě firmy o téměř 4 miliony korun

LOUNSKO - Údajné povinné platby jí šly do kapsy. 

Účetní okradla dvě společnosti o 4 miliony korun

     Případ podvodného jednání, kdy dvě firmy přišly o téměř 4 miliony korun, rozpletli kriminalisté z lounské hospodářské kriminálky. Pachatelkou rozsáhlého podvodu byla v tomto případě 45letá žena z Podbořan. Ta pracovala pro tyto firmy jako mzdová účetní. Při zpracování měsíčního účetnictví zapsala do hromadného příkazu k úhradě, který měl obsahovat jen platby zákonných odvodů za zaměstnance, pravidelnou platbu, která však šla do její kapsy. Jako důvod těchto částek uvedla odvody zdravotního pojištění. Uvedený bankovní účet však nebyl pojišťovny, nýbrž samotné účetní. Na ten jí během jednoho roku přicházelo měsíčně několik desítek tisíc korun. Celkem obrala firmu, která jí za účetní služby platila o částku přesahující 2,2 milionu korun.
     Stejný způsob podvodu zvolila i u další firmy, kde byla též najatá na účetní práce. Zde si peníze odkláněla na jiné na sebe založené účty u různých bank. Zde uvedla jako důvod plateb odvody finančnímu úřadu. Tam však peníze nedoputovaly. Tuto firmu obrala podvodným jednáním o 1,7 milionu korun. Na nesrovnalosti se přišlo daňovou kontrolou finančního úřadu, který podal podnět k prověření na policii.
     Po zadokumentování všech skutečností bylo podvodnici následně vyšetřovatelkou sděleno obvinění z přečinu podvod, kdy vzhledem k výši způsobené škody může strávit za mřížemi 2 až 8 let.

21. února 2023
por. Bc. Ilona Gazdošová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem