Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hoteliéři pozor!

HRADECKO - Pátráme po hostech, kteří za služby neplatí. 

Během čtyř dní jsme od provozovatelů hotelů přijali již dvě oznámení na podezření z podvodu. Obě oznámení mají stejný charakter: Dvě ženy a dva muži si přes internetový ubytovací portál zarezervovali ubytování na 4 noci ve dvou hradeckých hotelech. Při příjezdu si převzali klíče od pokojů, použili sprchu, snědli občerstvení z minibaru a odešli neznámo kam. Do současné doby se nevrátili, nezaplatili a z jednoho hotelu odnesli navíc i klíče od pokojů. V jednom hotelu způsobili škodu přes 4 tisíce a v druhém téměř 15 tisíc korun. V obou hotelech se ubytovali ve stejný den.
Když chtěli ubytovatelé strhnout dlužnou částku z platební karty, která byla uvedena jako garance platby, vyjel jim pouze doklad, že platbu nelze provést a je třeba kartu zadržet. V tu chvíli jim došlo, že se jedná pravděpodobně o podvodníky. Zkoušeli je kontaktovat i na uvedeném mobilním čísle, bohužel však bezúspěšně.
Dle předložených cestovních pasů by se mělo jednat o 2 Estonky ve věku 22 a 33 let, jednoho 35letého Estonce a jednoho 30letého Fina, kteří jezdí osobním vozidlem Škoda Fabia v červenovínové barvě.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin podvodu, za který hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Z evidencí také zjistili, že obdobný případ řeší kolegové z Jaroměře a Jižních Čech a není vyloučeno, že podvedených ubytovatelů bude více. 

Apelujeme na ubytovatele, aby si hned ověřovali platnost platebních karet a jejich krytí. Zároveň je žádáme, pokud by se setkali s uvedenou čtveřicí, aby okamžitě zavolali na linku 158.

por. Iva Kormošová
28.2.2018, 8.30

Odkazy do noveho okna

neplatící hosté

neplatící hosté 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem