Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Ubytovatel si pouze plnil povinnosti

Valašské Meziříčí - tím, že si ubytovatel plnil povinnosti podle zákona, nás přivedl na stopu cizince, na něhož byl vydán příkaz k zatčení. 

Každý ubytovatel, tedy každý, kdo ubytuje cizince za úplatu, je povinen toto ubytování hlásit cizinecké policii. Jedním z těch kdo si řádně plní tuto povinnost jsou pracovníci ubytovny Calver ve Valašské Meziříčí.
 
Při zavádění těchto přihlašovacích tiskopisů do policejních evidencí jsme zjistili, že jedním z ubytovaných na této ubytovně je šestatřicetiletý Slovák, na kterého byl vydán okresním soudem v Kolíně příkaz k zatčení.
 
Na základě této informace provedli policisté v ubytovně kontrolu a tohoto cizince dne 3.6.2009 v dopoledních hodinách zatkli a předali dožadujícímu soudu
 
Tento případ tak může sloužit jako příklad a zároveň vzor ostatním ubytovatelům. Neplněním základních povinností ubytovatele, mezi které patří i oznamování ubytovaných cizinců, se nejen vystavují správnímu řízení, ale také riziku, že na svojí ubytovně ubytovávají třeba i mezinárodně hledaného zločince.
 
Ubytovatelé mohou hlásit ubytované cizince i elektronicky. Způsob jak, naleznete na webu cizinecké policie.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem