Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ubylo závodníků a přibylo telefonistů

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Způsobil dopravní nehodu tak, že nedal přednost a ještě byl pod vlivem.  

Počty v tabulce zjištěných dopravních přestupků se za uplynulý týden změnily téměř ve všech kolonkách. Policisté zaznamenali změny u překročení maximální rychlosti, kde počet zjištěných přestupků klesl o třetinu. Na silnicích také ubyla polovina vozidel se špatným technickým stavem. Naopak přibylo těch, kteří se za jízdy věnují telefonování nebo díky jiným činnostem nedávají přednost v jízdě a třeba i jezdí na červenou.

Dopravní nehodu včera odpoledne způsobil pětadvacetiletý muž v chatařské oblasti u Hluku. Se svým vozem se snažil vyjet z parkoviště u silnice. Při otáčení na Hluk ale nedal přednost Opelu, který jel z onoho směru a narazil do něj. Při srážce došlo ke zranění spolujezdkyně řidiče Opelu, která byla odvezena k ošetření do Uherskohradišťské nemocnice. Škoda na autech se vyšplhala na osmdesát tisíc korun. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce. Pozitivní byla pouze u toho, který dopravní nehodu způsobil. Přístroj ukázal hodnotu 0,30 promile alkoholu. Mladý muž se přiznal, že předešlý večer vypil pár piv a nějaký panák borovičky. Tento případ je nadále v šetření.

Pokutu za přestupek dostane devětačtyřicetiletý muž z Brna. Dopravní policisté ho změřili Passatem na obchvatu u Kunovic v sobotu dopoledne. Na motorce si uháněl rychlostí 117 km/h. Po zastavení mu policisté v dechu naměřili 0,72 promile alkoholu. Také on se přiznal, že předešlý večer vypil nějaká piva a panák slivovice.

V pátek večer krátce před desátou hodinou zastavila policejní hlídka Peugeot, který v Bojkovicích projížděl ulicí Tovární. Policisté vyzvali mladého řidiče k dechové zkoušce, která byla negativní. Proto se muž podrobil testu na přítomnost drogy v těle. Ten už byl pozitivní na amfetamin. Policisté muže odvezli do nemocnice ve Slavičíně k lékařské prohlídce a k odběrům krve a moči. Podle těch se bude dále pokračovat v řešení případu.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 27. 7. – 2. 8. 2012


 

Počet zjištěných přestupků

27. 7. – 2. 8. 2012

20. – 26. 7. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

4

3

Řidič pod vlivem drog

1

1

Překročení maximální rychlosti

52

77

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

5

2

Nepoužití bezpečnostních pásů

6

10

Telefonování za jízdy

19

13

Špatný technický stav vozidla

16

31

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

2


 

3. srpna 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem