Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ublížení na zdraví z nedbalosti

České Budějovice - Senior za volantem Volkswagenu zřejmě přehlédl ženu na motorce. Tu pak srazil. 

Českobudějovičtí dopravní policisté vyšetřují případ dopravní nehody z konce července. V odpoledních hodinách jel řidič (roč. 1945) s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Polo po sil. II/156 v Českých Budějovicích ve směru od ulice Dobrovodská směrem na Mladé a při tomto při vjíždění na kruhový objezd s ulicí V Hluboké cestě pravděpodobně nerespektoval svislé dopravní značení Dej přednost v jízdě, s vozidlem najel na kruhový objezd, kde v danou dobu z levé strany od ulice V Hluboké cestě jela řidička na motocyklu Honda a došlo ke střetu. Řidička po střetu utrpěla zranění, s kterým ji museli zdravotníci transportovat do nemocnice. U obou řidičů byl proveden test na zjištění alkoholu v dechu s negativním výsledkem, způsobená škoda na vozidlem překročila 60 000 korun.

Po prvotním zpracování uvedeného střetu si strážci pořádku vyžádali odborné vyjádření k způsobenému zranění, kde byla předpokládaná doba léčení stanovena na 6 - 8 týdnů

Včera si uvedený senior převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti. Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že během dvou týdnů bude o dalším potrestání rozhodovat soudce okresního soudu.

Všem řidičům připomínáme zásady bezpečné jízdy na kruhových objezdech a respektování dopravních značení!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

25. září 2020

vytisknout  e-mailem