Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ublížení na zdraví a další trestná činnost

Muž je obviněn z ublížení na zdraví, ze zpronevěry a z krádeže... 

Dne  4. května 2008 obviněný muž z jindřichohradecka ve věku 27  let na louce v  obci Pleše, u objektu bývalé pěstírny kachen  napadl poškozeného. Nejprve  poškozeného napadl slovně a poté  i fyzicky. Poškozeného dvakrát udeřil pěstí do  oblasti hrudníku  a žeber a posléze ho povalil na zem, čímž mu způsobil zranění  hrudníku s následnou pracovní neschopností trvající od 5.  května do 1. června  2008.


Dále obviněný muž v přesně  nezjištěnou dobu někdy mezi 21. a 22. červencem 2008 převzal od zaměstnavatele mzdu ve  výši  17.000 korun, kterou měl za odvedenou práci předat jinému zaměstnanci.  Obviněný si však neoprávněně z této částky ponechal  5.000 korun.


Dne 22. července 2008 v odpoledních hodinách  v katastrálním území obce Pleše  při předávání shora  uvedené mzdy, v okamžiku, kdy se poškozený dožadoval  doplacení  částky 5.000 korun, obviněný vytáhl krátkou blíže nezjištěnou  střelnou  zbraň a začal poškozenému slovně nadávat. Následně  u zbraně natáhl závěr,  namířil ji na poškozeného a druhou  rukou jej chytil pod krkem. Při tom na  poškozeného řval, že  jej zabije, klidně oddělá a je mu jedno, že za to dostane  deset  a více let. Načež poškozeného zbraní udeřil do hlavy. Obviněný  dále  přitlačil zbraň na čelo poškozeného a pažbou zbraně  jej opětovně několikrát  udeřil do hlavy a obličeje, z ruky  poškozeného vytrhl částku ve výši 2.000  korun kterou si  ponechal. Posléze srazil poškozeného na zem, přičemž tomuto  se  při zvednutí ze země podařilo vyrazit zbraň z ruky obviněného  a utéci. Po celou  dobu útoku vyhrožoval obviněný poškozenému  fyzickou likvidací, což u poškozeného  vzbudilo důvodnou obavu,  že výhružky usmrcením naplní. Při incidentu došlo u  poškozeného  k tržným zraněním a zhmožděninám. Lékařské ošetření  však nevyhledal.


(§ 221/1, 197a/1, 248/1, 247/1d trestního  zákona)

 


vytisknout  e-mailem