Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U železnice kradl kabely

MOSTECKO - Odcizené měděné kabely zpeněžil; Z nezvané návštěvy muže vyvedla policie; Řidiči za volantem s telefonem v ruce. 

Škodu způsobenou krádežemi barevných kovů v hodnotě 35 tisíc korun měl dle zjištění policistů zanechat jedné pražské společnosti 46letý muž z Mostu. Vybaven batohem a krumpáčem měl na Mostecku a Litvínovsku zcizovat různé kabely. V jednom případě v prostoru železničního náspu u železniční tratě u přemostění řeky Bíliny měl odcizit 35 metrů telekomunikačního kabelu. Jindy na přibližně stejném místě odhrabal zeminou zahrnutý sdělovací kabel, který přerušil a odcizil několik metrů. V dalším případě měl odcizit kabel v délce 2 metry. Na svědomí má i akci na železniční trati, kde nezjištěným předmětem na osmi místech přerušil a odcizil čtyři typy kabelů. Kabely údajně komusi prodal. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu krádeže a stíhá ho na svobodě. Případy krádeží objasnili kriminalisté zabývající se odhalováním majetkové trestné činnosti.

Z nezvané návštěvy byl vykázán
Na policejním oddělení skončil o víkendu 49letý muž. Ten měl v jedné obci na Litvínovsku v podvečerních hodinách zatlačit na domovní dveře obytného domu, které se otevřely. Následně u jednoho bytu zaklepal na dveře. Nikdo mu neotevřel a tak tyto dveře vytlačil silou a posléze vstoupil do bytu známé a to i přes její nesouhlas. Tam setrval proti její vůli, fyzicky ji měl napadnout a omezovat její osobní svobodu. Na místě byl zadržen přivolanou hlídkou strážníků, která muže z bytu vykázala a výtečníka předala hlídce Policie ČR. Policisté obvodního oddělení Litvínov muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a omezování osobní svobody.

Motoristé neunikli policejním kontrolám
Pod tři dny dopravní policisté na silnicích mosteckého regionu kontrolovali, jak řidiči dodržují pravidla silničního provozu. V okrese proběhla tento týden republiková dopravně bezpečnostní akce. Hlídky na silnicích I. třídy i na místních komunikacích sledovaly, zda se řidiči věnují plně řízení a během řízení nedrží v ruce telefony. Během akce muži v uniformách zastavili a zkontrolovali celkem 19 motorových vozidel a odhalili 10 dopravních přestupků. Řidičům za 9 z nich uložili pokuty v příkazním řízení za  4 100 korun. Čtyři řidiči se plně nevěnovali řízení, když měli v ruce telefon, u jedné osoby nebyl použitý zádržný systém, jeden motorista řídil bez řidičského oprávnění a další řídil, ač měl vydaný platný zákaz řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 23. září 2021

vytisknout  e-mailem