Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

U Zahrádek se střetlo osobní vozidlo s autobusem

ČESKOLIPSKO - Na místě zasahoval vrtulník. Spolujezdkyně z osobního vozidla utrpěla těžké zranění. 

Dnes, krátce před desátou hodinou dopoledne přijal operační důstojník na linku 158 ze Zdravotnické záchranné služby oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla s autobusem na silnici I. třídy č. 9 u Zahrádek na Českolipsku. 

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku Letecké záchranné služby. Řiidič osobního vozidla Nissan jel ve směru od České Lípy na Doksy a na křižovatce u Zahrádek při odbočování vlevo pravděpodobně nedal přednost protijedoucímu linkovému autobusu, který byl v tu dobu prázdný, bez cestujících. Těžké zranění utrpěla při nehodě spolujezdkyně z osobního vozidla, která byla vrtulníkem transportována na traumatologii do liberecké nemocnice.

Policisté podrobili oba řidiče orientačním dechovým zkouškám. U řidiče autobusu byla zkouška na alkohol negativní, řidič osobního vozidla měl dechovou zkoušku pozitivní s naměřenou hodnotou necelé půl promile. 

Komunikace byla po dobu vyšetřování dopravní nehody uzavřena a policisté odkláněli dopravu přes obec Zahrádky. V tuto chvíli je již provoz v tomto místě zcela obnoven. Průběhem nehody se budou dále zabývat českolipští dopravní policisté. 
 

1. 2. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem