Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

U Stříteže n. B. zemřela cyklistka

VSETÍNSKO: Ze zavinění tragické dopravní nehody je podezřelý řidič osobního vozidla.  

Včera navečer zemřela při střetu s osobním vozidlem u Stříteže nad Bečvou sedmačtyřicetiletá cyklistka. Řidič vozidla, který cyklistku v protisměru při předjíždění kolony vozidel srazil, je podezřelý z tr. činu usmrcení z nedbalosti.

K tragické nehodě došlo včera deset minut před pátou hodinou odpoledne v katastru obce Střítež nad Bečvou. Šestatřicetiletý řidič ve vozidle VW Golf jel od silnice I/35 směrem do obce Střítež nad Bečvou.  Řidič při předjíždění kolony vozidel přehlédl a srazil protijedoucí cyklistku, která byla řádně osvětlená. Žena po střetu s vozidlem zemřela.

Dechová zkouška na alkohol i zkouška na drogy byla u řidiče negativní. Řidič je podezřelý z tr. činu usmrcení z nedbalosti, za který trestní zákon ukládá až šestiletý trest odnětí svobody.

Ve vsetínském okrese je to letos jedenáctá smrtelná dopravní nehoda.

V podzimním období, kdy bývá ráno dlouho tma a večer se brzy stmívá, a navíc viditelnost bývá často snížena mlhami či deštěm, by měli být řidiči jak vůči cyklistům, tak i chodcům maximálně opatrní a obezřetní. Chodcům a cyklistům zase doporučujeme používat reflexní doplňky. 

 

11. listopadu 2015, por. Mgr. Lenka Javorková 

   

 

Odkazy do noveho okna

DN Střítež nad Bečvou

DN Střítež nad Bečvou 

Detailní náhled

Nehoda Střítež na Bečvou

Nehoda Střítež na Bečvou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem