Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

U soudu padaly tvrdé tresty

JIČÍNSKO - Za výrobu pervitinu skončili muži na několik let za mřížemi 

Při vzpomínce na pondělí 27. června 2011 „naskakuje“ mnohým majitelům a nájemníkům bytů v panelovém domě v Jičíně v ulici U Stadionu „husí kůže“.
Tehdy je v pozdních nočních hodinách vyděsil  štiplavý kouř, který zahalil celý dům. Dým vycházel z bytu v šestém patře, kde došlo k výbuchu a následnému požáru. I přes okamžitý zásah hasičů napáchal oheň škodu za téměř 1.5 milionu korun.
 
Kriminalisté, kteří na případu velmi intenzivně pracovali, zjistili, že požár vznikl v kuchyni při výrobě pervitinu, který zde „vařili“ dva muži ve věku 33 a 27 let. Oba si následně vyslechli obviněním přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a dále z obecného ohrožení z nedbalosti. Státní zástupce pak na ně podal žalobu k Okresnímu soudu v Jičíně. Soudkyně oba muže odsoudila k nepodmíněným trestům. Starší dostal pět let ve věznici s ostrahou, mladší o polovinu méně. K tomu ještě musí uhradit způsobenou škodu. Tresty se jim zřejmě zdály moc vysoké, a tak se proti nim odvolali. Marně. Krajský soud v Hradci Králové vyřčené rozsudky potvrdil. Vzhledem k tomu, že jsou oba již od konce roku 2011 ve vazební věznici, mají už část trestu za sebou. 
 
Nutno zdůraznit, že obdobné požáry nejsou ničím výjimečným a policisté se s nimi v poslední době stále častěji setkávají.    Mnohé pronajaté byty, ve kterých nebydlí spořádané rodiny, ale osoby drogově závislé, jsou doslova „časovanou bombou“. Z tohoto důvodu je nutné, aby si každý více všímal svého okolí a jakýkoliv zápach po chemikáliích oznámil na policii.
 
původní článek :
 
nprap. Hana Klečalová
21. listopadu 2012 v 9:25

vytisknout  e-mailem