Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

U platební karty měla i PIN

Krádeže nafty, Během pěti hodin se policisté setkali s mladíkem hned dvakrát, jednou kradl a podruhé řídil bez řidičáku .... a další zprávy z Bruntálska 

Kradla se nafta
Policisté v průběhu úterý 3.11.2009 šetřili hned tři případy odcizení nafty z odstavených vozidel a to v Krnově, Křišťanovicích a v Moravskoslezském Kočově.
            Dosud neznámý pachatel v době od 2. do 3.11.2009 překonal 120 cm vysoký plot do areálu firmy v Krnově na ulici Chářovská a zde odstranil visací zámek nádrže nákladního vozidla. Vyšrouboval výpustný šroub a odcizil 150 litrů nafty. Způsobená škoda činí přes 4 tisíce Kč.
            Ve stejnou dobu v Křišťanovicích pachatel odstranil víčka palivové nádrže traktoru a vedle zaparkovaného nákladního vozidla a z obou automobilů odcizil celkem 610 litrů nafty. Svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 16 tisíc Kč.
            V Moravskoslezském Kočově vypáčil pachatel víčka dvou nádrží vozidla DAF a odčerpal 200 litrů motorové nafty. Způsobená škoda činí 7 tisíc Kč.
Případy šetří OOP Krnov, Bruntál a Horní Benešov.
 
Vloupal se do autolakovny
Bruntálští policisté šetří vloupání do autolakovny v Moravskoslezském Kočově. Dosud neznámý pachatel rozbil v době od 2. do 3.11.2009 výplň okna objektu a také vypáčil a vysadil dveře vedoucí do prostor stříkacího boxu. Vnikl dovnitř a odcizil elektrickou ruční brusku, dvě kulaté elektrické brusky, vysavač a z půdy vzal motorovou pilu. Majiteli způsobil škodu ve výši přes 50 tisíc Kč.
 
Jezdil i přes zákaz a s nezpůsobilým vozidlem
Dopravní policisté zastavili v úterý 3.11.2009 v Bruntále na ulici Třídy Práce vozidlo Peugeot, které řídil 33letý muž z Opavy. Při kontrole nepředložil řidičský průkaz a tak policisté v evidencích zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do srpna 2010. Na peugeotu měl vylepeny neplatné známky technické kontroly a měření emisí. Neměl také ani pojištění odpovědnosti za způsobenou škodu. Je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. 
  
Odložila si kabelku a přišla o peněženku
V šatně jídelny školy ve Vrbně pod Pradědem dne 3.11.2009 dosud neznámý pachatel odcizil z volně odložené kabelky peněženku. V ní měla majitelka finanční hotovost ve výši 8 400 Kč, platební karty i s PINem a další osobní doklady. Způsobená škoda činí 8 500 Kč.
V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme, aby občané neměli u platebních karet uvedené PIN kódy a nenechávali své cenné věci bez dozoru. 
 
Kradl v obchodě a ještě jezdil bez řidičáku
Bruntálští policisté se během pěti hodin setkali s 18letým mladíkem hned dvakrát, jednou odcizil zboží v obchodním domě a v druhém případě jezdil bez řidičáku.
Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili dne 3. a 4.11.2009 podezření z trestného činu krádeže a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Toho se měl mladík dopustit tím, že 3.11.2009 ve večerních hodinách odcizil v obchodním domě na ulici Třídy Práce několik čokoládových tyčinek, strojky a stromečky s vůní do vozidel v celkové hodnotě 167 Kč. Věci si uschoval do kapes bundy a prošel bez zaplacení přes pokladnu. Zde byl zadržen pracovníkem ostrahy. Ke krádeži se přiznal a zboží vrátil. Svého jednání se dopustil i přes to, že byl již v posledních třech letech za obdobný trestný čin odsouzen. Policisté ho po výslechu a sdělení podezření pro krádež po třech hodinách opět měli na oddělení a to proto, že řídil ve tři hodiny ráno dne 4.11.2009 v Bruntále na ulici Zeyerova vozidlo Octavia i přes to, že není vlastníkem řidičského oprávnění. Zde ho kontrolovali městští strážníci, kteří následně přivolali policisty z obvodního oddělení.  
  
Při nehodě způsobil těžké zranění spolujezdci - zahájení trestního stíhání
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 54letého muže pro trestný čin ublížení na zdraví. Toho se měl dopustit tím, že dne 22.7.2009 mezi obcemi Stará Ves a hranicí okresu Šumperk řídil vozidlo Renault a při projíždění pravotočivé zatáčky na mokré silnici dostal smyk. Ten nezvládl, vyjel vlevo mimo vozovku a přední části renaultu narazil do stromu. Při nehodě utrpěl 79letý spolujezdec těžká zranění s dobou léčení přesahující dva měsíce.
 
                                                                                  
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem