Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

U osoby v policejní cele bylo podezření na nákazu koronavirem

LIBEREC - Běžný výkon služby zkomplikovala policistům situace, kdy se u zadržené osoby umístěné v policejních celách, objevila zvýšená teplota. 

V pátek 17. dubna 2020 zadrželi pražští policisté v Praze osobu v celostátním pátrání. Jednalo se o 49letého cizince. Po této osobě pátrali liberečtí kriminalisté v souvislosti s trestnou činností spáchanou v Liberci v roce 2017.

Osobu policisté eskortovali do Liberce, kde byla následně umístěna do policejní cely. U této osoby policisté v sobotu naměřili opakovaně zvýšenou teplotu. Z bezpečnostních důvodů, kdy zde bylo jisté podezření, že cizinec by mohl být nakažený koronavirem, policisté požádali Krajskou hygienickou stanici v Liberci o provedení testu na tuto nákazu. Po dobu, kdy se čekalo na výsledky, zda cizinec je či není pozitivní, musely být přerušeny u všech osob umístěných v policejních celách veškeré úkony, a pro další osoby byly po tuto dobu cely uzavřeny. 

Výsledky testů v neděli naštěstí ukázaly, že cizinec nemá onemocnění COVID-19 a chod v policejních celách mohl probíhat opět za standardních podmínek. Cizinec následně putoval na výslech k policejní komisařce, kde měl co vypovídat k případu, který se odehrál v roce 2017. Poté byl propuštěn na svobodu. 

Jak je vidět názorně na tomto případu, práce policistů je mnohdy nelehká a stejně jako lékaři a jiné složky Integrovného záchranného systému, jsou i oni vystavováni nebezpečí v tzv. první linii.
 

21. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem