Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

U Obory se čelně střetla octavie s kamionem

ČESKOLIPSKO - Řidič osobního vozidla utrpěl velmi vážná zranění. 

Včera kolem 20.20 projížděl 29letý muž v osobním vozidle tovární značky Škoda Octavia Combi ve směru od Mladé Boleslavi na Doksy, když u Obory na rovném úseku silnice z nezjištěného důvodu vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím kamionem. Obě vozidla po nárazu skončila v silničním příkopu. Řidič octavie přitom utrpěl těžké zranění, se kterým ho zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice v Liberci.

Do jejího příjezdu o něj pečovala naše hlídka společně s řidičkou, která u nehody zastavila. Jednalo se o zdravotní sestru, která využila svých profesionálních  zkušeností a snažila se pacienta udržovat při vědomí. Potom, co si ho převzala zdravotnická záchranná služba, spěchala domů, protože měla v autě malou dcerku. Odjela tak narychlo, že jsme si na ni ani nestačili vzít  kontakt. Proto jí děkujeme za její velkou pomoc ještě jednou touto cestou a doufáme, že k ní naše velké "díky" doputuje. 

Poděkování patří i všem dalším řidičům, kteří u včerejší nehody zastavili, a nebylo jich málo. Nabízeli nám pro zraněného muže své lékárničky nebo deky. 

Nehodu nyní dokumentují dopravní policisté, kteří mimo jiné zjišťují, proč řidič octavie ztratil kontrolu nad řízením.  Zranění utrpěl i řidič kamionu, zdravotnická záchranná služba ho s lehčím zraněním převezla na ošetření do českolipské nemocnice. Jeho zdravotní stav mu umožňoval podrobit se dechové zkoušce. Ta  ukázala, že pod vlivem alkoholu nebyl.

5. 1. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

havárie u Obory 1

havárie u Obory 1 

Detailní náhled

havárie u Obory 2

havárie u Obory 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem