Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

U nás v Ostravě - 29. 1. 2010

Brutální útočníci obviněni; Zpronevěřil lešení 

Brutální útočníci obviněni


Dne 27. 1. 2010 zadrželi na základě příkazu k zadržení dva muže z Poruby a Martinova.
O den později pak zahájili jejich trestní stíhání pro spáchání trestného činu ublížení na zdraví.
Muži (40, 48) se tohoto trestného činu měli dopustit 1. 9. 2009. V odpoledních hodinách brutálně fyzicky napadli sedmapadesátiletého muže. Stalo se tak poblíž lávky přes řeku Opavu v Ostravě Hošťálkovicích. Po předchozí slovní rozepři oba muži poškozeného fyzicky napadli, a to tak že brutálně. Při jejich útoku nechyběla rány pěstí do obličeje a kopy do hlavy a hrudníku. Poté co začal poškozený ztrácet vědomí řekl jeden z poškozených „ještě dýchá, ještě si párkrát kopnem“. Poté opět začali s brutálními kopy po celém těle. Po chvíli svého nesmyslného jednání zanechali, z místa odešli a poškozeného zanechali na místě. Napadený utrpěl zhmoždění mozku a zlomeniny obličejových kostí. Tato zranění jsou považována za středně těžká a doba léčení přesáhla 6 týdnů.
Mužům, jenž jsou stíháni na svobodě, hrozí za úmyslné způsobení těžké újmy na zdraví až osmiletý trest odnětí svobody.


Zpronevěřil lešení


Kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality zahájili v těchto dnech trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže z Hranic na Moravě.
Muž, který svým jednáním způsobil škodu za bezmála 1, 7 milionu korun je stíhán na svobodě. Dne 26. 6. 2009 převzal od jednatele jedné ze stavebních firem, která se nacházela v insolvenčním řízení, rámové lešení ve výše zmíněné hodnotě s tím, že jej uskladní v jednom ze zemědělských družstvech na Novojičínsku. Poté jednomu z věřitelů firmy nabídl odkoupení lešení za 70 % uvedené hodnoty. Tato nabídka však nebyla akceptována. Po tomto zjištění, ačkoliv neměl dovoleno jakkoliv z lešením nakládat, odvezl zboží do zemědělského družstva na Přerovsku, o čemž informoval. Zde bylo začátkem listopadu nalezeno lešení pouze za 140 tisíc korun.
Muž si tedy neoprávněně přisvojil cizí věc ve výše uvedené hodnotě, za což mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem