Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

U nás v Ostravě - 22. 12. 2009

Pozor na porubských zastávkách!; Loupež v centru; Útok nožem  

Pozor na porubských zastávkách!


Na zastávkách MHD v Ostravě Porubě došlo v posledních dnech k třem okradením cestujících.
K první z nich došlo dne 17. 12. 2009 došlo na zastávce MHD „Zahrádky“.Neznámý pachatel odcizil devatenáctiletému mladíkovi z kapsy bundy mobilní telefon v hodnotě 6 000 korun.
Na zastávce „Vozovna Poruba“ došlo 20. 12. 2009 k další krádeži. Volně odložený batoh zlákal neznámého pachatele. Jednadvacetiletý majitel uvedl, že v batohu se nacházela videokamera, strojek na holení a kufřík od vrtačky. Celkovou škodu vyčíslil na 14 500 korun.
Třetí krádež byla spáchána dne 21. 12. 2009 na zastávce „U Oblouku“. Dvacetiletému muži odcizil neznámý pachatel z kapsy bundy mobilní telefon, peněženku s osobními doklady a platební kartu. V tomto případě činí škoda 6 000 korun.

Své osobní věci hlídejte nejen v dopravních prostředcích! Varujeme cestující, že nejen v Porubě se můžete stát oběti trestného činu. Dbejte na bezpečnost svou a bezpečnost věcí!

Loupež v centru


Dne 21. 12. 2009 došlo na ulici Poděbradově v centru Ostravy k trestnému činu loupeže.
Krátce po šesté hodině odpolední měli dva neznámí pachatelé zezadu přistoupit k poškozené jednašedesátileté ženě. Tu následně povalili na zem načež do ní začali kopat.
Poté ji z ruky vytrhli koženou kabelku a spolu s ní dva mobilní telefony, klíče od bytu, osobní doklady a finanční hotovost. Celková škoda činí 18 654 korun. Žena naštěstí neutrpěla žádná zranění.
 Policisté byli na místě do deseti minut od nahlášení, avšak pachatele již nezastihli. Vzhledem k tomu, že poškozená nebyla schopna podat popis pachatele, nebylo po nich vyhlášeno pátrání. Kriminalistický technik pořídil na místě činu fotodokumentaci, avšak žádné další upotřebitelné stopy nebyly nalezeny.
 Událost policisté šetří jako trestný čin loupeže s trestem až deset let odnětí svobody.

Útok nožem


V těchto dnech zahájili ostravští kriminalisté trestní stíhání jednapadesátiletého muže z Ostravy Zábřehu.
Ten měl dne 17. 11. 2009 kolem druhé hodiny odpolední fyzicky napadnout mladistvého hocha z Dubiny. Stalo se tak v Ostravě Hrabové v areálu soukromé společnosti. Levou rukou jej chytil za krk a silně stiskl. Dále jej třikrát udeřil do krku pěstí. Poté, při opouštění areálu firmy, poté co poškozený žádal vyplacení finanční odměny za odvedenou práci, mu pachatel začal vyhrožovat, že jej podřeže a zabije. Aby zdůraznil své výhružky vytáhnul z pravé kapsy kuchyňský nůž a naznačil s ním útok proti poškozenému. Útok však neuskutečnil.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Za trestné činy násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a pokusu ublížení na zdraví mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

vytisknout  e-mailem