Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

U Hovězí zemřel motocyklista - aktualizováno

VSETÍNSKO: Mladý řidič usedl za volant i přesto, že nevlastní řidičský průkaz.  

Dnes o půl páté odpoledne došlo mezi obcemi Janová a Hovězí k vážné dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozidly a motocyklem, která si vyžádala jedno smrtelné a další dvě zranění.
Dopravní nehodu s největší pravděpodobností zavinil jedenadvacetiletý řidič z Karolinky, který jel  ve Škodě Octavii ve směru od Hovězí do Vsetína.  Řidič v oktávii předjížděl motocykl zn. BMW, přičemž se v protisměru čelně střetl s vozidlem BMW, které řídila čtyřicetiletá žena z Karolinky. Při předjížděcím manévru řidič z oktávky zachytil o motocyklistu. Ten utrpěl při nehodě vážná zranění. Přes veškerou snahu záchranářů, kdy byl na místě připraven i vrtulník, se padesátiletého motorkáře z Nového Hrozenkova nepodařilo zachránit, zranění na místě podlehl. V bezvědomí zůstal po nehodě řidič z oktávie, který byl se zraněním převezen do vsetínské nemocnice.  S dosud neustanoveným zraněním byla do nemocnice převezena i řidička z BMW.  Silnice bude po dobu vyšetřování dopravní nehody zcela uzavřená.  
 
Jedná se o druhou smrtelnou dopravní nehodu v okrese Vsetín v letošním roce.
 
9. dubna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
Aktualizováno - Řidič, který zavinil smrtelnou nehodu, nemá řidičský průkaz
 
Včera odpoledne došlo v katastru obce Hovězí k vážné dopravní nehodě, při které zemřel devětačtyřicetiletý řidič motocyklu. Řidiči z dalších dvou vozidel utrpěli zranění lehká. Mladý muž, který je podezřelý ze zavinění dopravní nehody, usedl za volant Škody Octavie i přesto, že nevlastní řidičský průkaz a navíc si vzal vozidlo bez svolení majitele.
 
Tragická dopravní nehoda se stala krátce před půl patou odpoledne mezi obcemi Janová a Hovězí. Dvacetiletý muž z Karolinky jel se Škodou Octavií ve směru od Hovězí do Vsetína. S oktávkou začal předjíždět před ním jedoucí motocykl zn. BMW. Jelikož zaregistroval, že v protisměru jede vozidlo, zařadil se zpět do svého jízdního pruhu. Při tomto manévru zachytil o zadní část motocyklu BMW, který spadl nejprve na přední kapotu oktavie, a poté na vozovku. Řidič s oktávkou následně přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem zn. BMW. Devětačtyřicetiletý motocyklista z Nového Hrozenkova utrpěl při nehodě vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehl. Poblíž místa havárie byl připraven k jeho transportu do nemocnice vrtulník. Se zraněními, která byla později kvalifikována jako lehká, byla do vsetínské nemocnice převezna i čtyřicetiletá řidička BMW z Huslenek a rovněž dvacetiletý řidič Škody Octavie z Karolinky, který je podezřelý ze zavinění dopravní nehody. Zda byl pod vlivem alkoholu budeme vědět až z výsledků rozboru krve. Mladý řidič je podezřelý z trestného činu usmrcení na zdraví z nedbalosti a rovněž z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, jelikož si vozidlo vzal bez vědomí majitele, jeho otce. Podle trestního zákona mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Místo dopravní nehody bylo zcela průjezdné až o půl osmé večer.
 
 
10. dubna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda u Hovězí

Dopravní nehoda u Hovězí 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Hovězí

Dopravní nehoda u Hovězí 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Hovězí

Dopravní nehoda u Hovězí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem