Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U domu vykopl dveře

MOSTECKO - Tak si poradil s uzamčenými dveřmi, když šel na návštěvu; Do cizího bytu vlezl oknem přes parapet. 

Mostečtí policisté objasnili případ poškození cizí věci, kterého se měl dle jejich zjištění dopustit 33letý muž z Mostu. Ten měl jednoho večera ve starší zástavbě města Mostu poškodit vstupní vchodové dveře u obytného domu poté, co do nich několikrát kopl. Poškodil zámek, rám u dveří i panty. Údajně tam šel na návštěvu ke kamarádovi, a protože se nemohl dostat do domu, zvolil tento netradiční způsob vstupu. Poškozenému bytovému družstvu svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 23 tisíc korun. Vyšetřovatel mostecké policie Mostečana obvinil z přečinu poškození cizí věci a stíhá ho na svobodě.

Do cizího bytu vlezl přes parapet a rozbité okno
Mostečtí policisté již ví, kdo má na svědomí vniknutí do bytu a krádež vnitřního vybavení v obci na Litvínovsku. Teprve devatenáctiletý mladík se měl dle policistů pokusit vniknout pomocí nezjištěného předmětu do bytové jednotky. Překonat uzamčené dveře se mu však nepodařilo ani násilím a tak vstoupil na přístřešek nad vchodem, odkud po parapetu přešel k oknu bytu, které rozbil. Následně do bytu vnikl, prohledal ho a odcizit z něj měl dva televizory, kávovar a čtyři pákové baterie. U kuchyňské linky poškodil dvířka a zásuvky. Kde lup skončil, policisté nezjistili. Uvedeného jednání se mladík dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobný čin odsouzen. Poškozený majitel bytu vyčíslil způsobenou hmotou škodu na částku 5 900 korun. Vyšetřovatel nyní mladého muže obvinil z přečinů porušování domovní svobody a krádeže vloupáním, za které mu může soud uložit až tříletý trest odnětí svobody. 

Nářadí zmizelo z aut i z garáže
Tři případy krádeží nářadí šetří mostečtí policisté v uplynulých dnech. Dvakrát se jednalo o předměty, které byly uloženy v uzamčených vozidlech. Neznámý lapka neváhal rozbít okna a věci z vozů odcizit. Z jednoho auta odnesl sadu instalatérského nářadí v hodnotě přes šedesát tisíc korun, v druhém automobilu se zloději zřejmě líbila aku vrtačka a šroubovák. Poškozenému vznikla škoda přes pět tisíc korun včetně rozbitého okna. Do třetice si pro lup došel pachatel do garáže u rodinného domu, odkud odnesl nejen vrtačku, úhlovou brusku, ruční míchačku a zahradní nůžky. Způsobená škoda se vyšplhala na necelých čtyřicet tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
Policisté opětovně apelují na občany, aby nenechávali ve vozidlech žádné věci (nářadí, elektroniku, peníze, doklady), které by přilákaly zájem zlodějů.


Most 30. 11. 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem