Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U domu ukradl drahé kolo

MOSTECKO - Ze zahrady si odnesl nářadí a políčeno měl i na večerku; Zloděje láká nářadí; Motorkář skončil v nemocnici. 

Mostecká policie obvinila z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 46letého muže z Mostu. Ten měl koncem června v dopoledních hodinách v Mostě ve starší zástavbě města přelézt plot u rodinného domu a z pozemku měl odcizit volně stojící silniční jízdní kolo s vybavením za 121 tisíc korun. Následně v poledne týž den jel na kole okolo zimního stadionu, kde si ho všimli strážníci. Ti z osobní znalosti pojali podezření, že kolo muži nepatří, i když jim tvrdil, že ho dostal od známých a na místo přivolali policisty. Provedeným šetřením se podařilo vypátrat majitele, který své drahé kolo získal od policie zpět. Podezřelý muž skončil v policejní cele. Po obvinění byl zadržen a vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vazební stíhání. Obviněný byl v minulosti již několikrát soudně trestán převážně pro krádeže.

 Muž čelí obvinění i z dalších dvou krádeží. V Mostě měl minulý měsíc vniknout na zahradu u domu, ze které měl odcizit nářadí. V jiný den se měl spolu s 33letým mužem z Mostu v pozdě noční době  pokusit na sídlišti Pod Šibeníkem vniknout do večerky, u které poškodili vchodové dveře. Ke krádeži věcí nedošlo, neboť dvojice, i když se dala na útěk, byla záhy zadržena policisty hlídkové služby. Mladší z dvojice byl obviněn z přečinu krádeže spáchané ve stádiu pokusu a i on byl již v minulosti trestán. Je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. Obviněný 46letý Mostečan  může v případě odsouzení očekávat až pětiletý trest odnětí svobody a je vyšetřován na svobodě

Nářadí zmizelo z aut i ze stavební buňky
Krádeže nářadí zaznamenali mostečtí policisté. Neznámý lapka vnikl o víkendu do zaparkovaného motorového vozidla v Mostě a z něj odcizil různé pracovní nástroje v celkové hodnotě vyšší než 15 tisíc korun. Daleko dražší nářadí zmizelo po návštěvě zloděje ze stavební buňky, která byla uzamčená a stála na jednom z mosteckých sídlišť. Neznámý poberta se do ní dostal za použití násilí a odnesl nářadí a prodlužovací kabely. Poškozené stavební firmě nenechavec zanechal hmotnou škodu ve výši 75 tisíc korun. Autokamera a nářadí přilákaly dalšího pobertu, který se na sídlišti Zahradní v Mostě vloupal za užití síly do nákladního vozu a poškozenému majiteli způsobil škodu za 34 tisíc korun.

Policie opětovně apeluje na občany, aby nenechávali ve svých vozidlech odložené drahé nářadí. To může přilákat různé pachatele, kteří odcizené věci většinou zpeněží.

Motorkář skončil v nemocnici
Dopravní policisté vyjížděli o víkendu k dopravní nehodě, která se stala v litvínovské ulici Podkrušnohorská. Dle prvotních zjištěných informací měl motocyklista jet směrem na obec Lom, a když dával znamení o změně směru jízdy do ulice Sukova, tak z této ulice vyjížděla směrem do centra řidička osobního vozidla, která odbočovala na hlavní silnici. Řidič motocyklu se strojem zabrzdil a spadl na vozovku. Ke střetu vozidel nedošlo. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 10 tisíc korun. Okolnosti nehody a míra zavinění je předmětem šetření dopravních policistů.

nprap. Ludmila Světláková
Most 13. 7. 2021     

vytisknout  e-mailem