Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

U 28letého muže objevili policisté přes půl kilogramu pervitinu

MĚLNICKO – Ten skončil ve vazbě. 

Policisté z Neratovic vyjížděli v sobotu 25. května 2022 do ulice 5. května, kde provedli prohlídku osmadvacetiletého muže, kterého měli předvést na policejní služebnu k podání vysvětlení k jiné trestné činnosti. Při této prohlídce policisté u muže nalezli 3 sáčky se sušeným rostlinným materiálem o celkové váze 128 gramů a 2 nádoby s bílou krystalickou látkou o celkové váze 532 gramů. Předběžným testem bylo zjištěno, že látka vykazuje přítomnost metamfetaminu – pervitinu.

Mimo drog policisté nalezli ještě digitální váhy, asi 50 uzavíratelných igelitových sáčků a pistoli 315 AUTO cal. 8mm a více jak 40 nábojů. Zajištěné látky byly odeslány k odbornému zkoumání.

Policisté muže zadrželi a k celé věci vyslechli. Ten se jim k původu drog nepřiznal a vymlouval se, že je někde našel a že bílá krystalická látka je sůl a cukr.

Kriminalisté hned druhý den zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což hrozí až 10letý trest odnětí svobody.

Současně byla na obviněného uvalena vazba, proto na vynesení pravomocného rozsudku vyčká obviněný ve vazební věznici.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
29. června 2022

vytisknout  e-mailem