Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Týrání osoby ve společné domácnosti

NÁCHODSKO - Muž skončil ve vazbě. 

V sobotních (28.11.) dopoledních hodinách skončil ve vazbě 29letý muž z Náchodska, který byl po necelém 1,5 měsíci znova obviněn z trestného činu týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Vyšetřovatel viní muže z fyzického napadání své o 14 let starší přítelkyně, která po jeho dvou posledních útocích skončila v nemocnici. Prvně byl muž obviněn již v polovině října poté, co družku bezdůvodně po vzájemné hádce fyzicky napadl, za což byl i na deset dnů vykázán ze společného obydlí. Vyšetřováním se zjistilo, že ženu opakovaně fyzicky různými způsoby napadal, že k útokům docházelo v různých intervalech a s narůstající četností vždy pod vlivem alkoholu, kdy ze začátku žena nevyhledávala ani lékařské ošetření. Přesto, že se žena obávala o svůj život a zdraví, s partnerem zůstávala a skutečnosti o týrání zatajovala. 
K zajištění ochrany oprávněných zájmů poškozené policisté prováděli v jejich domácnosti namátkové kontroly. Navštívili je minulou středu 25.11. a podrobili je dechové zkoušce. Žena nadýchala necelé 3 promile a muž necelé 4.  Jelikož policisté neměli žádné podezření na protiprávní jednání, odjeli. O dvě a půl hodiny byli na místo přivoláni na základě obavy o ženino zdraví a život. U poškozené ženy, která byla se zraněním převezena do nemocnice, zjistili téměř 3,5 promile a u muže téměř 5 promile.
Z vyšetřování vyplynulo, že se seznámili v protialkoholní léčebně a po propuštění na konci června začali spolu bydlet. Už po 14denním soužití muž začal svou partnerku napadat.

Pokud ho soudce uzná vinným, může být odsouzen do vězení na 6 měsíců až 4 roky.

por. Iva Kormošová
30.11.2020, 9.30

vytisknout  e-mailem