Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Týrání osoby

Český Krumlov - Českokrumlovští kriminalisté obvinili muže z týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Obviněný nejméně od měsíce září 2008 do konce měsíce března 2009, ve společné domácnosti v bytě na Kaplicku se vzrůstající agresivitou týral, a to jak fyzicky, tak psychicky svou družku. Opakovaně jí slovně a fyzicky napadal, napadl i nezletilého syna, rozřezal sedací soupravu v bytě, rozházel v pokojích bytu oblečení, hračky, květiny a další věci. V brzkých ranních hodinách pak nutil poškozenou vše uklidit. Kromě toho kopáním poškodil vstupní dveře do bytu.
 
Poškozená musela nakonec zavolat hlídku OOP Kaplice, která použila institutu vykázání. Soudce poté vydáním předběžného opatření mimo jiné uložil muži opustit byt po dobu 1 měsíce. Toto předběžné opatření bylo nakonec prodlouženo na dobu 6 měsíců.
 
Vzhledem k tomu, že shora popsané jednání naplňuje znaky trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě (§ 215a/1 TZ) byl muž po prošetření veškerých okolností případu z tohoto činu kriminalisty obviněn.
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem