Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Týrání, krádeže, porušovačka

JIČÍNSKO – To vše má na svědomí 33letý recidivista. 

Jičínští kriminalisté obvinili 33letého recidivistu ze spáchání přečinů týrání osoby žijící ve společném obydlí, krádeže a porušování domovní svobody. Muž měl po dobu minimálně jednoho roku zejména pod vlivem návykových látek opakovaně vulgárně i nepravidelně fyzicky napadat a hrubě oslovovat svou o 10let starší družku. Policejní komisař dále obviněného viní z minimálně 11 skutků krádeže, kdy měl na území Jičínska ukrást několik jízdních kol, elektro-koloběžku, mobilní telefon, notebook, finanční hotovost, kabeláže, nářadí a i dokonce potraviny, to vše v celkové výši téměř 100 tisíc korun.

Krádeží se měl dopouštět, ačkoliv byl rozhodnutím Okresního soudu v Jičíně na jaře tohoto roku odsouzen k trestu odnětí svobody podmíněně v trvání 12 měsíců se zkušební dobou na 3 roky.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho v dnešních dopoledních hodinách eskortovali do vazební věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na 4 roky.

por. Ing. Eliška Majerová
1. 9. 2022, 9:10

vytisknout  e-mailem