Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Týdenní nehodovost

Žďársko: Jízdy na sněhu. 

 

     V týdnu od 14. prosince do 20. prosince 2009 vyjížděli policisté k 16 dopravním nehodám. Sedm osob při nich utrpělo lehké zranění a dva řidiči se před jízdou posilnili alkoholem. Škoda nejen na vozidlech byla vyčíslena na 1 406 000 korun. Většina nehod se stala na silnicích, které byly pokryté sněhem. Řidiči s automobilem zabrzdili, dostali smyk, který nezvládli a následoval náraz do překážky. Jen v neděli se staly 4 nehody.

     Dvacet minut po osmé hodině projížděla osmatřicetiletá řidička s osobním vozidlem Daewoo po silnici mezi obcemi Sázava a Hamry nad Sázavou. Při jízdě po vozovce pokryté souvislou vrstvou rozbředlého sněhu se začala vyhýbat protijedoucímu vozidlu. Najela však na pravou krajnici, kde s vozidlem dostala smyk. Ten nezvládla a narazila přední částí do travnatého svahu. Odtud se vozidlo odrazilo a v příkopu se převrátilo na střechu. Při nehodě se řidička lehce zranila.

     V 10:45 hodin projížděl dvaapadesátiletý řidič s osobním vozidlem Opel Astra po silnici I. třídy od Havlíčkova náměstí - směrem ke křižovatce ulic Žižkova a Neumannova ve Žďáře nad Sázavou. V této době nebyla v činnosti světelná signalizace. Při odbočování vlevo na vedlejší komunikaci nedal přednost v jízdě protijedoucímu osobnímu vozidlu Audi, které jelo po hlavní silnici. Došlo k čelnímu střetu vozidel. Lehce zraněna byla spolujezdkyně ve voze Audi.

     Po patnácté hodině projížděla osmačtyřicetiletá řidička s osobním vozidlem Mitsubishi po silnici II. třídy mezi obcemi Olší a Střítež. Žena v úseku klesání najela do vrstvy sněhu u pravého okraje silnice. Přibrzdila, čímž uvedla svůj vůz do smyku. Přejela do protisměru, kde se vozidlo v příkopu převrátilo na střechu. Nehoda se obešla bez zranění.

     Okolo půl čtvrté jel šedesátiletý řidič s vozidlem Škoda Fabia po silnici od obce Velká Bíteš k obci Vlkov. Jel na přímém, kluzkém úseku, ale středem silnice. Z opačného směru se k němu blížil automobil Toyota Yaris. Při míjení došlo k vzájemnému střetu zpětných zrcátek vozidel. U obou řidičů byla provedena zkouška na alkohol. U řidiče Toyota Yaris byla negativní, ale u řidiče Škoda Fabia vykázala hodnotu 2,39 ‰. Tomuto řidiči byla zakázána další jízda a vozidlo bylo odstaveno.

por. Mgr. Jana Martincová

Odkazy do noveho okna

Nehoda-Hamry1

Nehoda-Hamry1 

Detailní náhled

Nehoda-Hamry2

Nehoda-Hamry2 

Detailní náhled

Nehoda-Hamry3

Nehoda-Hamry3 

Detailní náhled

Nehoda-Žďár n.S.4

Nehoda-Žďár n.S.4 

Detailní náhled

Nehoda-Žďár n.S.5

Nehoda-Žďár n.S.5 

Detailní náhled

Nehoda-Žďár n.S.6

Nehoda-Žďár n.S.6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem