Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Týden vědy a techniky 2018 - poslední přednáška

V budově Akademie věd ČR si v neděli 11. listopadu 2018 můžete poslechnout zajímavou přednášku znalkyně Kriminalistického ústavu Ivany Turkové na téma "Ochrana kulturního dědictví ve forenzní praxi" 

Ochrana kulturního dědictví ve forenzní praxi
přednášející: pplk. Mgr. Ivana Turková
Praha 11. listopadu 2018 od 13.30 hodin ( Akademie věd ČR, Národní třída)

Znalecká zkoumání forenzních institucí jsou soudy akceptována jako záruka serióznosti, nestrannosti a neúplatnosti. Široký úhel vědních disciplín a instrumentální možnosti katapultují forenzní ústavy mezi špičkové instituce, které jsou schopné svou interdisciplinární kapacitou obsáhnout nejrůznější vědní obory, a tím i zpracovat fundované komplexní znalecké posudky. Do času vymezeného pro přednášku byly vybrány některé zajímavé momenty zkoumání uměleckých děl v Kriminalistickém ústavu, ať již instrumentální či analytické, které napomohly k „rozuzlení“ případu sporného díla. 

Ivana TurkováMgr. Ivana Turková je absolventkou Přírodovědecké fakulty University Karlovy. Ve své forenzní praxi se specializuje na mikroskopické techniky, Ramanovu spektroskopii a rentgenovou difrakci. Je členkou pracovních skupin Animal, Plant and Soil ENFSI a ENFSI Textile and Hair Group. Podílí se na vzdělávání nových kriminalistických znalců, je lektorkou VŠCHT Praha ve forenzním programu. V současnosti je odpovědným řešitelem projektu „Komplexní instrumentální metodika pro posuzování pravosti výtvarných děl, databáze materiálů barevných vrstev 20. století“ v rámci Bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra a spoluřešitelem dalších výzkumných projektů v několika programech.  

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav
7. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem