Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Týden Hrdinů a dny IZS na Výstavišti Praha – Holešovice

Na Výstavišti Praha – Holešovice probíhá v těchto dnech edukativní program pro žáky základních škol. Vzdělávací týden vyvrcholí v pátek a v sobotu dny IZS, které budou přístupné široké veřejnosti. 

Na vzdělávacím programu pro žáky 2. stupně základních škol, který probíhá od pondělí do čtvrtka, se podílí také Policie České republiky. Děti se s policisty setkají na několika stanovištích.

Ve stánku zaměřeném na problematiku návykových látek se žáci seznámí s návazným programem „To je zákon kámo“ Protidrogového vlaku Revolution Train, který řeší zejména trestněprávní odpovědnost související s problematikou návykových látek. Protidrogové téma doplňuje stánek pojišťovny Kooperativa, kde si žáci mohou vyzkoušet projít vyznačenou trasu na očích s brýlemi simulujícími změněné vnímání po požití alkoholu či drogy.

Druhé policejní stanoviště cílí na bezpečí v online prostoru. Prostřednictvím spotu mezinárodního projektu SayNo zaměřeného na sexuální vydírání a nátlak vysvětlují policisté dětem jak neriskovat v prostředí sociálních sítí. Cílem tohoto stanoviště je zejména připomenout, jak snadno jsou všechny zveřejňované informace zneužitelné, jak je důležité pečlivě zvažovat obsah zveřejňovaných informací, včetně fotografií či videí, i že je nutné věnovat pozornost zabezpečení účtů vytvářených na sociálních sítích.

Do třetice se žáci setkají s policisty na stanovišti BESIP, které je zaměřené na bezpečí v dopravě i na problematiku e-mobility v souladu s konceptem bezpečného pohybu v silničním provozu Platformy VIZE 0.

V pátek a v sobotu se návštěvníci holešovického Výstaviště mohou těšit v rámci Dnů IZS  mimo jiné na prezentaci policejní techniky a široké škály policejních činností, včetně prezentace možností uplatnění u Policie ČR.

plk. Zuzana Pidrmanová
11. 9. 2019

Odkazy do noveho okna

1 OTP_4421

1 OTP_4421 

Detailní náhled

2 OTP_4464

2 OTP_4464 

Detailní náhled

3 OTP_4514

3 OTP_4514 

Detailní náhled

4 OTP_4534

4 OTP_4534 

Detailní náhled

5 OTP_4546

5 OTP_4546 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem