Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Týden bezpečnosti" s policisty

ČESKÁ LÍPA - Dopravní akce proběhla na "Šébru" 

     Policisté Územního odboru vnější služby Česká Lípa se včera zapojili do dopravně bezpečnostní kampaně Libereckého kraje s názvem "Týden bezpečnosti". Cílem akce je snížit počty dopravních nehod a minimalizovat jejich nepříznivé následky na životech a zdraví osob. Partnerem projektu je mimo jiné i Červený kříž, jehož pracovníci včera motoristům předváděli správné zásady při poskytování první pomoci.

     Policisté kontrolovali motoristy ve středu 23. září na silnici I/9 v čase od 12.00 do 17.00 hodin na hranici českolipského a děčínského okresu,  na vrcholu kopce "Šébr". Policisté dohlíželi na dodržování předepsané rychlosti i na technický stav vozidel, včetně dodržování dalších povinností řidičů podle zákona o provozu na silničních komunikacích. Policisté zkontrolovali  celkem 168 řidičů . Ti se dopustili celkem 45 dopravních přestupků, za které jim policisté uložili blokové pokuty v celkové výši 32 tisíc korun. Další 4 přestupky budou řešeny ve správním řízení. Nejčastějším přestupkem bylo nedodržení předepsané rychlosti, kterého se dopustilo celkem 22 řidičů. Dobrou zprávou je, že žádný z kontrolovaných řidičů neřídil pod vlivem alkoholu.

     Pracovníci Krajského úřadu Liberec připravili pro motoristy stanoviště, kde se řidiči dozvěděli důležité informace týkající se problematiky bezpečnosti na silnicích. Pořadatelé akce vsadili na taktiku přímého kontaktu s motoristy v terénu, kterým takto chtějí předat potřebné rady i informace o dopravní nehodovosti v Libereckém kraji a přimět je tím k ohleduplnému a slušnému chování v silničním provozu. (FOTO ZDE)

vytisknout  e-mailem