Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tvrdý policejní výcvik

V bývalém vojenském prostoru poblíž Milovic na Nymbursku cvičilo na 300 policistů ze středních Čech. 

     Pravidelný nácvik policistů zařazených do pořádkové jednotky Středočeského kraje ve čtvrtek navštívil při příležitosti desátého výročí jejího založení i hejtman David Rath společně s ředitelem krajského ředitelství Policie ČR plukovníkem Václavem Kučerou a dalšími členy vedení krajského ředitelství. Pořádková jednotka Krajského ředitelství policie Středočeského kraje vznikla v roce 1999. Impulsem k jejímu založení bylo zasedání přestavitelů Mezinárodního měnového fondu a Světové banky v Praze. Na začátku tvořilo pořádkovou jednotku 120 policistů z Kladna. O tři roky později se jejich počet zvýšil na 250. Od června loňského roku se počet policistů zařazených do pořádkové jednotky ustálil na 290 členech. Jsou rozděleni do šesti skupin podle zúčastněných územních odborů – Kladno, Mělník, Nymburk, Příbram, Praha venkov a také Mladá Boleslav.

     Větší část pořádkové jednotky ve čtvrtek prošla dalším náročným výcvikem. Zhruba stovku figurantů, proti nimž cvičně pořádkové síly zasahovaly, tvořili policisté ze školních středisek ve Vinoři a Solenicích a také policisté z Územního odboru v Nymburce. Při výcviku létaly vzduchem plastové láhve naplněné vodou, policisté museli zasahovat proti „demonstrantům“ za barikádami, ve stísněných prostorách, v prostoru zamořeném slzným plynem i uvnitř požáru. Policisté pořádkové jednotky bývají nasazováni v rámci bezpečnostních opatření například při rizikových fotbalových utkáních, srazech extremistů a podobně. K hlavním úkolů jednotky patří chránit bezpečnost osob a majetku a také podílet se na výkonu služby v případech mimořádných událostí jako jsou živelné pohromy, průmyslové havárie, pátrací akce a podobně.

     Výcviku se zúčastnili také policisté z Územního odboru Mladá Boleslav a prokázali svou dobrou připravenost a secvičenost pro zákroky v extrémních situacích.

vytisknout  e-mailem