Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tvoje správná volba

Nový Jičín - Přes 600 dětí z Novojičínska shlédne interaktivní výstavu s problematikou cigaret, alkoholu a návykových látek. 

V pondělí 8. listopadu v dopoledních hodinách zahájili novojičínští policisté, preventivní projekt pro žáky čtvrtých tříd základních škol.
Jedná se o Mezinárodní projekt policie zaměřený na prevenci kriminality financovaný za podpory Evropské komise, směřovaný do oblasti prevence užívání návykových látek - tabáku, alkoholu a marihuany.
 
Žáky novojičínských základních škol ulice Dlouhá a Komenského 66, přivítal v prostorách budovy Územního oboru Policie v Novém Jičíně, vedoucí odboru plk. Ing. Miloslav Steiner.
Po úvodním slově se žáků ujali pracovníci preventivně informačního oddělení, kteří si děti rozdělili do skupin a jednotlivě s nimi pracovali. 
 
Během tří týdnů se projektu zúčastní téměř šest set dětí z více jak 30 škol celého Novojičínska.
 
 
Foto ze zahájení a samotného projektu zde:    foto1    foto2    foto3    foto4      foto5    foto6     foto7     foto8
 
 
Prvotní tisková zpráva
Tvoje správná volba na Novojičínsku
 
V pondělí 8. listopadu se v budově novojičínské policie na ulici Svatopluka Čecha rozjede tří týdenní putovní interaktivní výstava k projektu Tvoje správná volba.
Cílem projektu je snaha o eliminaci trestné činnosti pod vlivem návykových látek a informovat o škodlivosti jejich užíváním se zaměřením zejména na tabák, alkohol a marihuanu. Tento projekt je určený pro děti do 9 do 10 roků a využívá interaktivní přístupy k dětem formou takzvané tvořivé dílny. Děti se tak seznamují s danou problematikou zážitkovou formou. Projekt je financován v rámci grantu Evropské unie a již proběhla na Slovensku. V České republice úspěšně proběhl v Olomouckém kraji a v současné době je k vidění v Ostravě. Jako druhé stanoviště v rámci Moravskoslezského kraje výstavy zavítá do Nového Jičína.
Projekt na Novojičínsku předpokládá v době od 8. do 26. listopadu letošního roku účast přibližně 600 dětí z jednotlivých základních škol, které se do stanoveného termínu přihlásily. Jednat se bude převážně o žáky čtvrtých tříd základních škol, pro které je tento působivý projekt určen.
 

 

 
Tisková zpráva ze dne 9. listopadu 2010.
 
por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem