Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tvoje cesta onlinem

BEROUNSKO – Studenti berounského gymnázia prošli interaktivní přednáškou zaměřenou na bezpečné užívání internetu. 

Ve středu 24. ledna navštívila berounská policejní preventistka studenty z Gymnázia Joachima Barranda v Berouně. Pro ně měla připravenou přednášku s názvem Tvoje cesta onlinem.

Jedná se o projekt primární prevence, který vznikl ve spolupráci Policie ČR a banky ČSOB a který je zaměřen na bezpečnost na sociálních sítích a internetu. Projekt je určen pro děti, které aktivně využívají internet a sociální sítě a seznamuje je s nástrahami, se kterými se ve virtuálním světě mohou setkat.

V další části přednášky se studenti dozvěděli o aktuálních trendech internetových podvodů, zejména jaké nejčastější lži a lsti pachatelé používají. Studenti byli seznámeni se statistikami a zároveň si měli možnost na konkrétních příkladech zkusit odhalit falešné internetové stránky.

Přednáška byla zakončená přiblížením trestní odpovědnosti. V této části studentům preventistka vysvětlila rozdíl mezi přestupkem a trestným činem a nejčastější druhy protiprávních jednání, které jsou páchány osobami mladšími 18 let a jejich řešení z pohledu jednotlivých institucí.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
24. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

Přednáška Beroun

Přednáška Beroun 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem