Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tuning sraz

HRADECKO - Policisté udělili pokuty za téměř 40 tisíc korun. 

V sobotu 17.9.2022 se v Hradci Králové u OD Baumax a OD Hyperalbert Kukleny uskutečnil sraz cca 70 tuningových vozidel, ty pak za doprovodu policejní hlídky odjela směr Kolín. Policisté kontrolovali i řidiče na letním parketu Výrava.

Celou akci měli pod dohledem dopravní policisté, kteří se zaměřili hlavně na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Bezmála dvě desítky policistů kontrolovaly dodržování rychlosti jízdy nejen v Hradci Králové, ale i na příjezdových komunikacích do města. Dále se zaměřily na požívání alkoholu a drog za volantem, na důslednou kontrolu technického stavu vozidel, nesprávný způsob jízdy, dodržování používání bezpečnostních pásů, držení hovorového zařízení za jízdy a na další obecně platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Dopravní policisté zkontrolovali 150 vozidel a odhalili celkem 38 různých přestupků v dopravě, 3 byly oznámeny správnímu orgánu. Za zbylých 35 přestupků byly v příkazním řízení uloženy pokuty za téměř 30 tisíc korun. Nejvíce přestupků policisté odhalili za nedodržení rychlostních limitů a technický stav vozidla.

Policisté se stále intenzivně věnují dohledu nad bezpečností silničního provozu. Cílí na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volant svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, dále samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity, anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. Na silnicích se neustále objevuje velké množství nezodpovědných a neukázněných řidičů, jejichž jednání by v důsledku mohlo mít fatální následky.

por. Mgr. Lucie Konečná
19.9.2022, 08:30hod.

Odkazy do noveho okna

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem